В Харкові невідомі обстріляли Почесне консульства Азербайджана (ФОТО)

Субота, 7 листопада 2020, 15:55
Невідомі здійснили постріли у вікно та вхідні двері будівлі Почесного Республіки сьогодні, 7 листопада десь о 2.30.
В Харкові невідомі обстріляли Почесне консульства Азербайджана (ФОТО)

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, на місце виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група районної поліції. В ході огляду поліцейські виявили та вилучили 2 гільзи та 3 залишки металу.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. На даний час поліцейськими вживаються заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до скоєння злочину.

За розпорядженням керівництва ГУНП  в Харківській області, будівлі Почесного консульства Азербайджанської Республіки в м. Харкові та Почесного консульства Республіки Вірменія в м. Харкові взяті поліцією під цілодобову охорону.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що поліція бере під свою охорону офіційні представництва Азербайджану та Вірменії в Україні.

«Поліція зробить все для того, аби затримати осіб, причетних до цього зухвалого злочину, та спрямовує свої зусилля, щоб не допустити міжетнічних конфліктів на території нашої держави. Всі офіційні представництва Азербайджану та Вірменії найближчим часом будуть взяті під охорону поліції. Закликаємо всіх, а особливо представників діаспори, громадян обох держав, котрі перебувають на території України, до терпимості та толерантного ставлення один до одного», - наголосив Ігор Клименко.

comments powered by HyperComments