АМКУ оштрафував п'ять молочних компаній Харківщини – за оману покупців

Субота, 14 листопада 2020, 16:51
Антимонопольний комітет оштрафував п'ять виробників молочної продукції за використання маркування «вершкове масло» на продуктах з рослинних жирів і сумішей невідомого походження на загальну сумупонад 30 мільйонів гривень.
АМКУ оштрафував п'ять молочних компаній Харківщини – за оману покупців

Антимонопольний комітет виявив низку недобросовісних виробників, котрі виробляють суміші з невідомих складових і при цьому називали продукт маслом, повідомляє прес-служба АМКУ. У деяких випадках зміст немолочних і рослинних жирів досягав 90-100%.

Згідно з держстандартом (ДСТУ4399: 2005) масло повинно складатися тільки з молочних жирів. Будь-які інші домішки, наприклад, рослинний жир, відразу позбавляють продукт назви «вершкове масло», нагадує АМКУ.

Використовуючи назву «вершкове масло» на продукції, яка включає в себе немолочні і рослинні жири, виробники поширювали інформацію, що вводить в оману споживачів і отримували неправомірне конкурентну перевагу.

За результатами галузевого розслідування АМКУ оштрафував такі компанії:

  • Богодухівський молзавод (Харківська обл.) - на 20,6 млн грн;
  • Малороганскій молочний завод (Харківська обл.) - на 4,4 млн грн;
  • Гайсинський молокозавод (Вінницька обл.) - на 3,6 млн грн;
  • «Симол» (Київська обл.) - на 1 млн грн;
  • «Інтер-мол» (м Дніпро) на 968 тис грн.

АМКУ завершує розгляд справ по іншим виробникам вершкового масла і в разі порушення конкурентного законодавства обіцяє притягти фальсифікаторів до відповідальності.

comments powered by HyperComments