Харківським громадам сподобався унікальний біоенергетичний проект

Середа, 18 листопада 2020, 18:42
Керівники харківських об'єднаних територіальних громад обговорили в Дергачах перспективні проекти з біоенергетики для ОТГ і процес підготовки фахівців в енергосфері з їх подальшим працевлаштуванням.
Харківським громадам сподобався унікальний біоенергетичний проект

12 листопада на базі обласного навчального центру підготовки та перепідготовки кадрів АПК німецько-українська компанія BRAUN INDUSTRIAL TECHNOLOGY (BIT) в особі керівника Ігоря Трушенко за участю Академії аграрних наук України презентувала відкриття свого Південно-Східної філії - Харківського регіонального науково-технічного центру біоенергетики, який очолила Ірина Рафекова. Даний центр об'єднує Харківську, Полтавську, Дніпропетровську, Сумську, Донецьку та Луганську області.

В ході наради глав ОТГ була презентована низка інвестиційних проектів у сфері енергетичної незалежності і управління відходами життєдіяльності ОТГ. Додатково була представлена ​​презентація інвестиційного проекту із створення сертифікованої лабораторії і розплідника для розведення основних видів енергетичних культур і забезпечення регіону якісним посадковим матеріалом.

Як зазначив директор з проектного розвитку Компанії BIT Анатолій Скряга, створення такої лабораторії і розплідника на території Дергачівського району - перший крок до формування промислових плантацій і виробництва альтернативного палива. Це приклад використання практичного досвіду, накопиченого країнами Європейського Союзу, для зниження обсягів споживання природного газу і вирішення нагальних екологічних проблем з викидами в атмосферу.

Компанія BIT має досвід залучення цільових інвестицій в будівництво сучасного заводу для переробки міських органічних відходів і виробництва «зеленої» електричної та теплової енергії. Додатково планується створення цеху з виробництва твердого гранульованого палива. Паливні пелети з рослинної біомаси, дозволять перевести існуючі котельні в Дергачах на альтернативне паливо, значно знизити витрати на енергоносії, якісно і недорого обігрівати об'єкти соціальної сфери, школи і лікарні в громадах усього району.

Довідка

Компанія BIT (Braun Industrial Technology GmbH) присутній на ринку традиційної енергетики вже більше 20 років. Є визнаним експертом в галузі автоматизації технологічних процесів в енергетиці і промисловості, аналітичних приладах, системах регулювання і управління у традиційній енергетиці промисловості. Має понад 350 реалізованих проектів в галузі традиційної та альтернативної енергетики по всьому світу. Для ОТГ є компетентним партнером для комунальних підприємств в сфері управління енергетичними проектами, розробки стратегій розвитку та залучення інвестицій в громади.

comments powered by HyperComments