На Харківщині Держгеокадастр продовжує активну передачу сільгоспземель територіальним громадам в рамках реформи децентралізації

П'ятниця, 18 грудня 2020, 15:45
З початку тижня Головним управлінням Держгеокадастру в Харківській області у комунальну власність 25 територіальним громадам передано 72937,0795 га земель сільськогосподарського призначення.
На Харківщині Держгеокадастр продовжує активну передачу сільгоспземель територіальним громадам в рамках реформи децентралізації

В цілому в Харківській області землю загальною площею 108488,7924 га від держави отримали 38 територіальних громад.

За словами керівника Головного управління Юрія Кундрюкова, найближчим часом реформа децентралізації має досягти своє мети, і принцип повсюдності місцевого самоврядування матиме логічне втілення в подальшій реалізації земельного потенціалу територіальними громадами.

На фото: начальник Головного управління Юрій Кундрюков (справа) і голова Великобурлуцької селищної ради Віктор Терещенко

Очільник обласного земельного відомства наголосив, що колектив Головного управління робить все можливе, щоб Харківська область своєчасно впоралась з завданням, які ставлять перед нами Президент України та Уряд, і реформа децентралізації в частині передачі земель сільськогосподарського призначення була своєчасно завершена і очікування громад були виправдані.

На фото: начальник Головного управління Юрій Кундрюков (справа) та голова Куньєвської селищної ради Нерсен Нерсисян

«Земельний потенціал, який Головним управлінням передається в розпорядження громад – це нові інвестиційні можливості, податкові надходження, які в подальшому будуть залежати від відповідальних рішень самих громад», - підкреслив начальник Головного управління Юрій Кундрюков.  

На фото: начальник Головного управління Юрій Кундрюков (справа) і голова Безлюдівської селищної ради Микола Кузьмінов

Довідково

На виконання Указу Президента України від 15.10.2020 №449/2020 та постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 №1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» з метою забезпечення подальшого здійснення реформ у сфері земельних відносин та створення умов для реалізації прав громадян України і територіальних громад у цій сфері постановлено активізувати діяльність із передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність. Органи місцевого самоврядування Харківщини мають отримати від Держгеокадастру в комунальну власність сільськогосподарських земель загальною площею понад 164 тис. га.

comments powered by HyperComments