Катастрофа Ан-26: командир військової частини заарештований

Неділя, 27 грудня 2020, 14:52
Печерський райсуд Києва взяв під варту відстороненого командира військової частини А-4104 в Чугуєві В'ячеслава Глазунова у справі про катастрофу Ан-26 з курсантами на борту.
Катастрофа Ан-26: командир військової частини заарештований

В'ячеслава Глазунова взяли під варту за підозрою в халатності та порушенні підготовки і правил польотів, повідомило hromadske із залу суду. Слідство вважає, що він нібито дозволив конвеєрні польоти, через що льотчики дізналися про відмову двигуна лише в повітрі.

Також слідчі кажуть, що на борту було 18 курсантів замість десяти, при цьому було десять комплектів кисневих масок і парашутів. Крім того, слідство відзначало, що командир екіпажу майор Богдан Кишеня 11 місяців не практикував нічні польоти, а тому його не повинні були допускати на борт.

У свою чергу, командир військової частини запевнив, що конвеєрні польоти не були систематичними. До того ж під час трагедії його зміна вже була закінчена, а польотом керував його заступник. За словами В'ячеслава Глазунова, вага на борту перевищено не було, а маски і парашути були в наявності для всіх курсантів.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Державне бюро розслідувань, суд визначив командиру військової частини в Чугуєві запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо, 18 грудня ГБР оголосило підозра в службовій недбалості командувачу Повітряних сил Сергію Дроздову.

comments powered by HyperComments