У Харківському історичному музеї відкрилася виставка української революції

Четвер, 28 січня 2021, 22:53
Сьогодні, 28 січня, до Дня Соборності та 103-річниці бою під Крутами в актовому залі Харківського історичного музею ім. М. Сумцова відбулося відкриття виставки «Українська революція 1917-1921: регіональний вимір».
У Харківському історичному музеї відкрилася виставка української революції

Експозиція з п’ятнадцяти банерів, підготовлена Українським інститутом національної пам’яті, розповідає про регіональні особливості перебігу революції. Окремий плакат присвячено українському рухові на Слобожанщині.

Відкриваючи виставку, очільниця Північно-східного відділу УІНП Марія Тахтаулова говорила про значення тих подій для наших сучасників. І про уроки історії, які варто брати до уваги. Бо за них дуже дорого заплачено.

«У навчальних курсах  з історії України і в суспільному дискурсі взагалі основна увага приділяється подіям, що відбувалися у Києві. Регіональний вимір визвольних змагань залишається недостатньо висвітленим. Наша виставка покликана виправити цю несправедливість. Адже вир революційних подій охопив усі українські землі», – зазначила Тахтаулова.

Що  саме відбувалося у нашому регіоні, розповів головний спеціаліст Північно-східного міжрегіонального відділу УІНП Едуард Зуб. Його розповідь про Українську революцію 1917-1921 років на Харківщині викликала щирий інтерес у слухачів.

Представники громадськості та засобів масової інформації, студенти Харківської  гуманітарно-педагогічної академії отримали цікавий матеріал для роздумів.

Виставка експонуватиметься у музеї до 19 лютого. Вхід вільний (із дотриманням вимог карантину).

 

comments powered by HyperComments