Як на Харківщині святкують День народження Тараса Шевченка

Вівторок, 9 березня 2021, 12:32
У саду Шевченка в Харкові влаштували театралізовану виставу в національному одязі з виконанням гімну і пісень на вірші Кобзаря.
Як на Харківщині святкують День народження Тараса Шевченка

9 березня 207 років тому народився український поет, художник, мислитель Тарас Григорович Шевченко. За традицією 9 та 10 березня по всій Україні проходять шевченківські дні. На згадку про Тараса Шевченка установи культури і освіти щорічно готують цікаві заходи, присвячені творчості великого поета. Вони покликані краще познайомити дітей і дорослих з геніальним співаком українського народу, повідомляють «Комментарии».

Сьогодні біля пам'ятника письменнику і Шевченкіані у Харкові відбулося урочисте покладання квітів. Біля пам'ятника влаштували цілу виставу: чоловіки, одягнені козаками, а дівчата - в хустки і національні костюми, виконали гімн і пісні на слова українського Кобзаря. А два "козака" тримали два величезних українські прапори з двох сторін від пам'ятника. Священики прочитали молитви в пам'ять померлого українського героя.

У соцмережах відзначили, що незважаючи на визначну постать письменника і його внесок в українську державність, на заході обійшлося без присутності активістів.

Шевченкіана - збірник всіх творів літератури і мистецтва, пов'язаних з життям і творчістю Тараса Шевченка. Пам'ятник Шевченку в Харкові є одним з кращих зразків монументальної Шевченкіани в світі і символів міста.

comments powered by HyperComments