Ремонт аварійного водогону в Лозовій розпочнуть з понеділка

Неділя, 14 березня 2021, 12:50
«Харківводоканал» планує почати санацію аварійної ділянки водогону під залізницею в Лозовій Харківської області 15 березня.
Ремонт аварійного водогону в Лозовій розпочнуть з понеділка

Як повідомили у прес-службі Лозівської міської ради, у стару трубу більшого діаметру заводитимуть нову, вужчу. Оновлюватимуть відрізок водогону довжиною до 100 метрів. Технічні роботи триватимуть три-п’ять днів. У цей період не планується повністю припиняти водопостачання міста.

«Якщо під час санації у «Харківводоканалу» виникнуть непередбачені ускладнення, «Лозоваводосервіс» готує запаси води для погодинних включень», – зазначили в міськраді.

Лозова почала отримувати менше води 22 лютого. Працівники «Харківводоканалу» виявили порив та ліквідували його, однак обсяг водопостачання не збільшився. Причину знайшли 28 лютого у районі залізниці поблизу міста. Комунальники почали скидати воду з аварійної гілки водогону та переключати Лозову на іншу. Зношеність однієї нитки трубопроводу перевищує 90%, другої – понад 70%.

3 березня «Харківводоканал» повідомив про ліквідацію пориву на водогоні, однак 4 березня виявили нові аварійні ділянки.

Із погодинного графіку водопостачання Лозова вийшла 6 березня. 10 березня діти пішли до школи після дистанційного навчання, яке вводили через відсутність стабільного водопостачання.

comments powered by HyperComments