ГУ Держпраці знайшло в Ізюмському лісхозі Анатолія Тільного чисельні порушення КЗпП

Середа, 18 грудня 2019, 16:32
Головне управління Держпраці у Харківській області, отримавши 14 листопада лист ГУ ДПС у Харківській області щодо збільшення використання праці за договорами цивільно-правового характеру Іхюмському лісгоспі, провело інспекційне відвідування ДП «Ізюмське лісове господарство». Під час перевірки були виявлені порушення Кодексу законів про працю України та складено припис про усунення виявлених порушень
ГУ Держпраці знайшло в Ізюмському лісхозі Анатолія Тільного чисельні порушення КЗпП

Як повідомляє ГУ Держпраці у Харківській області, 14 листопада 2019 року до управлянна надійшов лист №5437/9/20-40-33-05-12 від ГУ ДПС у Харківській області. За інфорацією податківців, при наявності штатних працівників, основним видом діяльності яких є лісівництво та інша діяльність у лісовому господарстві, держпідприємством «Ізюмське лісове господарство»  систематично укладаються договори цивільно-правового характеру. При цьому середні нарахування по таких договорах менше ніж середня заробітна плата по підприємствах за місяць, а фонд заробітної плати значно перевищує суми винагороди за договорами цивільно-правового характеру. Також, стверджує ГУ ДПС у Харківській області, наявна динаміка збільшення використання праці за договорами цивільно-правового характеру.

На підставі наказу №2156 ГУ Держпраці у Харківській області від 20.11.2019 було видано направлення на перевірку діяльності лісгоспу. Інспекторами праці здійснено вихід за адресою реєстрації ДП «Ізюмське лісове господарство», проте у зв`язку з відсутністю керівника чи уповноваженої особи направлення їм не було вручено. Наступного дня направлення на проведення заходу державного контролю у формі інспекційного відвідування було вручено факсограмою на телефон держпідприємства.


На вимогу інспектора праці надано пакет документів, необхідних для проведення інспекційного відвідування, втім неповний. У зв`язку з цим було складено акт про неможливість проведення інспекційного відвідування №ХК7454/290/НД від 03.12.2019 та вимога про надання документів, необхідних для проведення інспекційного відвідування, які було направлено засобами поштового зв`язку до лісгоспу.

16 грудня строк проведення першого інспекційного відвідування було зупинено і складено акт інспекційного відвідування №ХК7454/290/НД/АВ від 16.12.2019 з додатком до акта, яким зафіксовано порушення частини третьої статті 24 Кодексу законів про працю України та припис про усунення виявлених порушень. Наступного дня, у зв`язку із неможливістю особистого вручення, акт та припис було складено одночасно у трьох примірниках, два з яких були надіслані ДП «Ізюмське лісове господарство» за адресою, зазначеною в ЄДРР юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, рекомендованим листом з описом документів у ньому та з повідомленням про вручення (див. фото нижче).

comments powered by HyperComments