В Харкові розпочався страйк водіїв таксі

Понеділок, 14 лютого 2022, 12:49
Сьогодні, 14 лютого, в Харкові, Сумах, Житомирі, Одесі і деяких інших містах України розпочався страйк водіїв таксі, який анонсували з початку місяця.
В Харкові розпочався страйк водіїв таксі

"Наше основне завдання: донести до агрегаторів Bolt, Uklon, OnTaxi, 3040, 838, "Любимое Таксі", що їхні поточні тарифи економічно не обґрунтовані і вимагають значного підвищення на 20-30%. Оскільки кожен з вас бачить ціни на паливо, запчастини та послуги з обслуговування авто", - йдеться у зверненні таксистів, яке, з подачі активістів з Сум, останні тижні розповсюджується соцмережами українських міст.

Водії таксі попереджали, що будуть "карати" фейковими замовленнями тих таксистів, які не підтримають страйк і вийдуть на роботу 14 лютого, на День закоханих, коли традиційно попит на послуги таксі зростає.

"Автівок немає за багатьма агрегаторами! Найсміливіші таксисти піддаються булінгу з боку колег", - пишуть харків’яни в Телеграмі.

Оцінити кількість таксистів, які підтримали страйк і відмовилися сьогодні працювати на вищевказані агрегатори, майже неможливо. Але й самі страйкарі не очікували 100%-вої підтримки. Казали, що якщо навіть 50% водіїв підтримає ініціативу - це вже буде відчутно.

Страйкарі кажуть, якщо агрегатори не підуть назустріч і не підвищать тарифи на свої послуги, таксисти обіцяють продовжити акцію до 20 лютого.

comments powered by HyperComments