У Харкові рятують пам'ятник Шевченку від обстрілів (відео)

Середа, 23 березня 2022, 18:28
Пам'ятник Кобзареві пережив Другу світову війну, проте у Харкові не впевнені, що без належного захисту він зможе встояти під ударами російської окупаційної армії.
У Харкові рятують пам'ятник Шевченку від обстрілів (відео)

Російські війська продовжують обстрілювати Харків, завдавши величезних збитків не тільки житловому фонду та інфраструктурі міста, але й знищуючи його найкрасивіші парки та пам'ятники. Тож городяни вирішили врятувати один із символів пораненого мегаполісу – пам'ятник Тарасу Шевченку на Сумській, обравши для нього такий самий метод, яким захистили Дюка в Одесі. Кобзаря вирішили закласти мішками з піском, каже координатор харківського «Євромайдану» Володимир Чистілін.

«Ще два-три дні роботи, близько 15 тисяч мішків, кілька тон піску - і пам’ятник Тарасу у Харкові вдасться міцно закрити від руйнації. Шана комунальникам, які з Салтівки кілька годин під обстрілами йшли на роботу пішки, аби врятувати Кобзаря. У квітні співробітники КП «Зеленбуд» вже готові тут висаджувати жовто-сині квіти. Ніхто не сумнівається в нашій перемозі, а після Шевченка планується закривати інші пам’ятники культури. І щоб там не казав Путін з приводу знищення Міста-Героя українському Харкову бути!», - написав Володимир Чистілін.

Першим же, хто звернув увагу на можливу руйнацію внаслідок обстрілу, став письменник та музикант Сергій Жадан.

comments powered by HyperComments