В Харкові відбудеться «Концерт поміж вибухів»

П'ятниця, 25 березня 2022, 16:45
26 березня на платформі станції метро «Історичний музей» відбудеться символічне відкриття KharkivMusicFest-2022 – «Концерт поміж вибухів».
В Харкові відбудеться «Концерт поміж вибухів»

Це концерт класичної музики, яку виконуватимуть харків`яни для харків`ян задля єдності та в ім`я миру.

26 березня  KharkivMusicFest планував вп’яте дарувати харків’янам та гостям міста надзвичайне свято музики. Мали відбутись концерти за участі маестро зі світовим ім‘ям, які раніше ніколи не давали концертів в Україні. На превеликий жаль військове вторгнення росії змінило все.
Та незважаючи на це, Харків – місто нескорених. Тож організатори KharkivMusicFest  все ж таки зроблять символічне відкриття фестивалю.

Для харків’ян зіграє струнний квінтет, який виконає програму з шедеврів класичної музики Баха, Шуберта, Дворжака, Скорика. Крім того прозвучать українські народні пісні, в спеціально створеній для цього концерту обробці молодим харківським композитором та диригентом Володимиром Богатирьовим.

Виконавці:
Ольга Пищита (скрипка) – викладачка ХМФК ім Б.М. Лятошинського
Станіслав Кучеренко (скрипка) – викладач ХНУМ  ім. І.П. Котляревського
Тетяна Жук (альт) – артистка оркестру МАСО «Слобожанський»
Денис Карачевцев (віолончель) – артист оркестру ХНАТОБ
Сергій Дікарєв (контрабас) – викладач ХНУМ  ім. І.П. Котляревського

«Не дивлячись на важкі для нашого міста часи, під вибухами та гулом канонад, KharkivMusicFest залишається з харків`янами, – розповідає Марія Горбонос, виконавча директорка фестивалю. – Війна триває вже місяць і всі можливі слова підтримки харків’ян вже були неодноразово сказані. Та мова музики багатогранна, вона точно знайде шлях до серця кожного з нас – підтримає, вмотивує, надихне чи заспокоїть. І головне, що попри все у зруйнованому бомбами та снарядами, але нескореному Харкові класична музика все ж звучатиме!»

Органiзатор концерту та фестивалю Благодiйний фонд громади Харкова «Толока».

Дата: 26 березня
Місце: платформа станції метро «Історичний музей»
Час: 12.00

comments powered by HyperComments