На Харківщині почали реєструвати переселенців

Понеділок, 28 березня 2022, 18:51
У Харківській області розпочали реєстрацію переселенців, зокрема, у Первомайському.
На Харківщині почали реєструвати переселенців

Про це повідомив голова громади Микола Бакшеєв.

«Центр надання адміністративних послуг розпочав реєстрацію вимушено переміщених осіб для отримання державної допомоги. ЦНАП розташований на першому поверсі приміщення Первомайської міськради. Робота реєстру ще не стабільна, наші фахівці тільки освоюють роботу в ньому. Тому просимо не поспішати з нею та не створювати ажіотажних черг» , - Сказав Бакшеєв.

Нагадаємо, тим, хто залишив зону бойових дій і переїхав до більш спокійного регіону України, покладено щомісячну матеріальну допомогу: 2000 гривень на дорослого та 3000 гривень — на дитину.

Допомога буде надаватися щомісяця з місяця звернення на період запровадження військового стану та через місяць після його припинення або скасування. Допомога буде виплачуватись за повний місяць - незалежно від дати звернення за наданням допомоги та дати припинення або скасування військового стану.

Отримати матеріальну допомогу переселенці зможуть заповнивши заяву на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу «Дія».

 

comments powered by HyperComments