«‎Ізюм – Маріуполь у мініатюрі»: міський голова про ситуацію в місті

Вівторок, 29 березня 2022, 17:52
Ситуація в Ізюмі катастрофічна.
«‎Ізюм – Маріуполь у мініатюрі»: міський голова про ситуацію в місті
Північна частина міста окупована. Ізюм повністю заблоковано, немає ніякої можливості доставити туди гуманітарну допомогу чи вивезти людей. Російські окупанти вже два тижні не дають створити гуманітарні коридори. Люди рятуються у підвалах, поки їх місто знищується артилерією та авіацією. У місті немає зв'язку, світла, газу, опалення, води. Нічого, що конче необхідно бодай для якогось існування людей, повідомляє міський голова Ізюма Валерій Марченко. 

«Немає вже ніякого міста. Все, що ми робили протягом восьми років, розбито, спалено, сплюндровано. А крім того, російськими військами знищено і те, що десятиліттями будували в Ізюмі наші батьки. Ізюм – це тепер Маріуполь у мініатюрі. Дощенту зруйновані лікарні, дитячі садочки, житлові будинки. Близько 80 % багатоповерхової житлової забудови – у руїнах. Нас увесь час бомблять з артилерії та літаків», – каже Марченко.

Що відбувається з мешканцями на окупованій частині невідомо, але зафіксовано деякі нечасті випадки вивозу людей до росії через окупований Куп'янськ. Також відомо про мародерство з боку російських військових, які грабують магазини.

Валерій Марченко також поділився тим, що наразі долю міста вирішують Збройні Сили України, які зі всіх сил намагаються втримати стратегічну точку Харківщини.

«Ізюм – це ворота Донбасу. Саме туди рветься ворог, намагаючись оточити там українські війська. Але ми віримо у перемогу й готові зробити для неї все можливе і неможливе», – підсумовує міський голова Ізюма.

comments powered by HyperComments