Харківські вузи напрацюють пропозиції щодо збереження та розвитку освітнього потенціалу області

Вівторок, 5 квітня 2022, 18:25
Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зустрівся з ректорами вишів та закликав їх підготувати спільні пропозиції щодо преференцій для вищих навчальних закладів регіону.
Харківські вузи напрацюють пропозиції щодо збереження та розвитку освітнього потенціалу області

"Зараз наше завдання, незважаючи на війну, розвивати освітній потенціал області. Ми вже проводимо спільні наради з Офісом Президента, Кабміном, аналізуємо пошкодження інфраструктури, розробляємо пріоритетність оновлення. Закликаю ректорів напрацювати спільні пропозиції до профільного Міністерства з преференцій для закладів вищої освіти Харківщини", - написав Синєгубов у своєму телеграм-каналі.

За його словами, планується створити єдиний орган на базі одного з внз, який опрацьовуватиме пропозиції для подальшого спільного звернення до Кабміну.

"Ці ініціативи будуть верифіковані всіма навчальними закладами області. Ми відстоюємо спільну позицію! Є підтримка народних депутатів України, тому питання освіти порушуватимемо і в профільних комітетах", - написав Синєгубов.

"Найголовніше – це зберегти освітні кадри, талановитих студентів та відновити зруйновану окупантами матеріально-технічну базу. Разом ми це зробимо!", - підсумував голова ОВА.

comments powered by HyperComments