Китай закликає до розслідування вбивств у Бучі без передчасних звинувачень

Середа, 6 квітня 2022, 17:26
У середу, 6 квітня Китай заявив, що зображення загиблих мирних жителів в українському місті Буча викликаютть «глибоке занепокоєння». Але звинувачувати когось неможна, допоки всі факти не будуть відомі та доведені.
Китай закликає до розслідування вбивств у Бучі без передчасних звинувачень

Як пише Assosiated Press, докази масових вбивств цивільного населення після виведення російських військ з Київщини значно ускладнюють положення Пекіна, який не хочу критикувати Москву.

Китай підтримує всі ініціативи та заходи, що "сприяють пом'якшенню гуманітарної кризи" в країні, і "готовий продовжувати співпрацю з міжнародним співтовариством, щоб запобігти будь-якій шкоді цивільному населенню", - сказав журналістам на щоденному брифінгу речник МЗС Чжао Ліцзянь. .

"Правда і причина інциденту мають бути перевірені", - сказав Чжао. «Всі сторони повинні проявляти стриманість і уникати необґрунтованих звинувачень до того, як висновок розслідування буде проголошений».

Зауваження Чжао перегукуються з висловлюваннями посла Китаю в ООН Чжан Цзюня, який раніше закликав до розслідування, також описуючи зображення загиблих мирних жителів у Бучі та повідомлення про злочини проти них як «дуже тривожні».

comments powered by HyperComments