У Харкові зруйновано 1929 житлових будинків, третина жителів залишила місто, - Терехов

Четвер, 21 квітня 2022, 20:03
Близько 30% харків'ян покинули місто.
У Харкові зруйновано 1929 житлових будинків, третина жителів залишила місто, - Терехов

Зараз із міста можна виїхати поїздом чи машиною, всі бажаючі мають таку нагоду.

Про це на брифінгу у Медіа-центрі України (Київ) повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

«Приблизно 30% харків'ян – це переважно жінки, діти, літні люди – виїхали з міста. Зараз виїхати можна поїздом чи автомобілем. Я особисто був на вокзалі, говорив із людьми, паніки там немає. Враховуючи можливість обстрілів, процес евакуації організований таким чином, що люди чекають на поїзди в тунелі, щоб не було великого скупчення на вулиці. Це, звичайно, не дуже зручно, але всі, хто має бажання, можуть виїхати з міста», - сказав Ігор Терехов.

Також він зазначив, що багато хто з харків'ян, які виїхали раніше, вже повертаються назад.

За його словами, Харків щодня зазнає обстрілів з повітря та землі. Минулої доби ворог здійснив обстріл двох ринків і знищив житлову багатоповерхівку.
На ринках внаслідок обстрілу почалися пожежі, над їхньою ліквідацією працює ДСНС.

«Якщо раніше від обстрілів страждали ті райони, які розташовані ближче до Окружної дороги, то тепер страждає і центральна частина міста. Безпечних районів у Харкові не існує. Пошкодження є у всіх районах. Люди, що залишилися без житла, переміщуємо в школи, дитсадки, доставляємо туди гаряче харчування. Ми отримуємо велику гуманітарну допомогу від Офісу Президента, мерів багатьох міст, яких я хочу щиро подякувати – Одесі, Дніпро, Вінниці. Дякуємо всім, хто надає гуманітарну допомогу Харкову», - сказав Терехов.

Станом на 21 квітня у Харкові зруйновано 1929 житлових будинків.

«Місто має колосальні руйнування, це не тільки житлові будинки, багатоповерхівки – це лікарні, школи, громадські будинки, трансформаторні підстанції, водопроводи, котельні і так далі», - сказав Терехов. Він запевнив, що міські служби намагаються оперативно відремонтувати інфраструктуру. Лікарі також не залишали місто, працюють цілодобово.

"Ми всі тримаємося разом", - підсумував Терехов.

comments powered by HyperComments