Фінансову підтримку від держави зможуть отримати мешканці 51 громади Харківської області

Четвер, 28 квітня 2022, 15:17
До оновленого списку населених пунктів, мешканці яких зможуть отримати фінансову допомогу від держави через російське вторгнення, увійшла 51 громада Харківської області.
Фінансову підтримку від держави зможуть отримати мешканці 51 громади Харківської області

Про це 28 квітня повідомили у прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

З 1 травня внутрішньопереміщеним мешканцям зазначених громад виплачуватимуть допомогу від держави. Зазначений список регулярно оновлюється.

До списку потрапили:

    тимчасово окуповані території;

    території, що знаходяться в оточенні;

    території, де продовжуються активні бойові дії.

Окрім частини Харківської області, до переліку потрапили населені пункти до Дніпропетровської, Херсонської, Харківської, Миколаївської, Донецької, Луганської, Одеської та Запорізької областей. Для отримання грошової допомоги необхідна реєстрація в одній із названих у списку громад. Жителі названих областей можуть уточнити, чи їхня громада входить до оновленого списку, звернувшись до військової адміністрації особисто або через гарячу лінію.

У травні в Україні планують запустити платформу, на якій можна буде спостерігати за станом тимчасово окупованих, заблокованих територій, а також населених пунктів, де тривають бойові дії.

Після реєстрації переселенці із зазначених громад можуть розраховувати на допомогу на проживання (2 — 3 тис. грн. на кожну особу), а також фінансову підтримку дітей (3 тис. грн.).

comments powered by HyperComments