У районі на Харківщині запровадили трудову повинність для будівництва оборонних рубежів

Вівторок, 3 травня 2022, 13:46
У Чугуївському районі Харківської області запровадили трудову повинність для створення системи оборонних рубежів і позицій.
У районі на Харківщині запровадили трудову повинність для будівництва оборонних рубежів

Відповідний наказ за підписом начальника військової частини А0501 Павла Федосенка та керівника Чугуївської районної військової адміністрації Сергія Лободенка опублікувала Зміївська мерія. Документ набув чинності з 23 квітня.

Згідно з документом, у межах Зміївської, Чугуївської міських та Малинівської, Новопокровської, Печенізької, Слобожанської, Чкаловської селищних рад запроваджена трудова повинність. Працездатні громадяни віком від 18 до 60 років мають залучатися до суспільно корисних робіт.

До створення оборонних рубежів і позицій залучатимуть людей, які не заброньовані підприємствами, установами та організаціями.

Командування частини має визначити види робіт та терміни їх виконання, межі території, транспортні маршрути та найменування об’єктів. Замовниками виступають комунальні підприємства. Із залученими людьми укладають трудові договори. Техніку та лісоматеріали має надати Чугуєвсько-Бабчанське лісове господарство та Зміївське лісове господарство.

Сприяти "у вирішенні питань збору і комплектуванні груп працездатних осіб, що залучаються до виконання суспільно корисних робіт" має поліція.

comments powered by HyperComments