Українські війська звільнили ще більше територій навколо Харкова (ВІДЕО, МАПА)

Субота, 7 травня 2022, 18:33
В результаті наступу підрозділів Збройних Сил України ворог втратив контроль над населеним пунктом Циркуни, що поруч із Харковом.
Українські війська звільнили ще більше територій навколо Харкова (ВІДЕО, МАПА)

На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосередив на недопущенні подальшого просування українських військ у напрямку державного кордону України. Посилив угруповання військ 20-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії Західного військового округу за рахунок підрозділів резерву. Здійснював обстріли із застосуванням артилерії в районах населених пунктів Прудянка, Слатине, передає Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні з фронтів.

В результаті наступу підрозділів Збройних Сил України ворог втратив контроль над населеним пунктом Циркуни.

Противник намагався вести наступ у напрямку населеного пункту Вірнопілля на Ізюмській ділянці. Успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.

Напередодні сили оборони України відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестакове, Перемога та частиною села Черкаські Тишки на Харківщині.

Як повідомляла «Варта», на Харківському та Ізюмському напрямках Збройні сили України перейшли до контрнаступальних дій. Ця операція може перерости у широкий контрнаступ, вважають експерти Інституту вивчення війни (ISW): успішний тактичний контрнаступ українських військ на харківському напрямку дозволив звільнити декілька населених пунктів на північному сході області та знизити загрози для України. Аналітики вважають, що операція ЗСУ успішно стає ширшим контрнаступом. Такі дії відрізняються від тих локальних контратак, які українські сили проводили раніше.

comments powered by HyperComments