Уперше з початку війни: Харківська облрада засудила російську агресію

Понеділок, 9 травня 2022, 20:01
9 травня відбулося пленарне засідання ХІ позачергової сесії VIII скликання Харківської обласної ради.
Уперше з початку війни: Харківська облрада засудила російську агресію

Засідання пройшло онлайн, у роботі сесії взяли участь 98 депутатів, повідомили у прес-службі Харківської обласної ради.

Депутати обговорили зміни до Регламенту Харківської обласної ради VIII скликання, затвердженого рішенням обласної ради від 11 березня 2021 року, а також звернення щодо засудження російської агресії та підтримки територіальної цілісності та незалежності України.

Особлива увага в зверненні була приділена тому, щоб мешканці всіх без винятку населених пунктів області ігнорували будь-які псевдореферендуми та/або вибори, бо є інформація, що окупанти мають на меті створити видимість «народного волевиявлення» для легалізації власних окупаційних органів влади.

«Ми впевнено стверджуємо, що ані такі псевдореферендуми, ані будь-які «вибори» не підтримуються керівництвом Харківської області та депутатським корпусом обласної ради, а також іншими законно обраними органами влади нашої Держави. Також наголошуємо, що нормативно-правові акти окупаційних сил та окупаційних адміністрацій Російської Федерації є незаконними, нікчемними, не створюють жодних правових наслідків. Харківщина – це Україна. Україна суверенна та єдина», — наголошується у зверненні.

Як повідомляла «Варта», 23 лютого, за добу до російського вторгнення, пленарне засідання Харківської обласної ради, яке раніше було призначене на 24 лютого, було перенесено на 3 березня.

comments powered by HyperComments