Харків поступово оживає: в понеділок 16 травня почне курсувати міський громадський транспорт

Субота, 14 травня 2022, 08:42
Міський голова Харкова Ігор Терехов обіцяє вже 16 травня запустити 4 трамвайних, 8 тролейбусних і 25 автобусних маршрути
Харків поступово оживає: в понеділок 16 травня почне курсувати міський громадський транспорт

Оскільки Збройні Сили України відтіснили російських окупантів подалі від Харкова, місто потрохи повертається до мирного життя. Оскільки інтенсивність обстрілів міста і околиць значно зменшилася, влада міста прийняла рішення про відновлення робот громадського транспорту. Про це в своєму телеграм-каналі повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

"Дорогі харків'яни!

Я прийняв рішення про відновлення роботи наземного громадського транспорту вже із понеділка (16 травня - ред.).

Ми запустимо 4 трамвайних маршрути і 8 тролейбусних. Паралельно ми будемо відновлювати електролінії та тягові підстанції і з часом збільшимо кількість маршрутів.

Також ми запустимо 25 автобусних маршрутів. Розробляючи ці маршрути ми намагалися зробити так, щоб із будь-якої точки міста харків'яни могли добратися туди, куди їм необхідно.

Час роботи трамваїв, тролейбусів і автобусів із 7 години ранку до 7 години вечора.

Я розумію, що багато із Вас, через війну втратили роботу і грошей на проїзд немає. Тому я прийняв рішення, що перші два тижні, поки ми не перезавантажимо економіку Харкова, проїзд комунальним громадським транспортом буде безкоштовний", - написав Ігор Терехов.

Зазначимо, що транспортний експерт Олександр Вельможко проаналізував можливості відновлення роботи громадського транспорту в Харкові. Значних руйнувань в результаті обстрілів на початку березня зазнало Салтівське трамвайне депо. Тут знищено або пошкоджено біля половини вагонів. В той же час, трамвайні вагони, які перебували у Жовтневому трамвайному депо в основному вціліли. 4 квітня 2022 року обстрілу зазнало тролейбусне депо у Слобідському районі Харкова. Багато тролейбусів зазнали пошкоджень, в той же час ці пошкодження не критичні і більшість машин можна буде відновити. Так само знищено велику кількість комунальних автобусів.

Додамо, що за інформацією телеканалу АТН у Харкові починають готувати до запуску метрополітен. За словам міського голови Ігоря Терехова людей, які втратили будинок через обстріл російської армії та змушені жити в метрополітені, переселять до гуртожитків, поки вони не отримають нове постійне житло. Раніше мер Харкова казав, що для відновлення роботи харківського метрополітену потрібно буде 2 - 3 місяці.

comments powered by HyperComments