Українські війська перемагають у битві за Харків

Субота, 14 травня 2022, 10:57
На думку американських аналітиків із Інституту вивчення війни (ISW), рашисти вирішили повністю покинути свої позиції
Українські війська перемагають у битві за Харків

Завдяки тому, що українські війська визволяють населені пункти на Харківщині і відтісняють рашистів до держкордону із росією практично припинилися обстріли міста Харкова, відповідно в місті поступово налагоджується відносно мирне життя. Американські аналітики із Інституту вивчення війни кажуть, що ЗСУ перемагають в битві за Харків, а рашисти ймовірно вирішили повністю покинути свої позиції навколо Харкова, пише "Українська правда", посилаючись на ISW.

"Таким чином Україна, схоже, виграла битву за Харків", - йдеться в повідомленні Інституту. Аналітики констатують, що українські сили не дозволили російським військам оточити місто, не кажучи вже про його захоплення.

В ISW припускають, що рашисти спробують утримати лінію на захід від Вовчанська, щоб захистити свої наземні лінії зв'язку (GLOC) від Білгорода до Ізюма, але неясно, чи досягнуть вони успіху.

Основною метою рашистів і далі залишаються спроби оточити Сєвєродонецьк і Лисичанськ з півночі і з півдня. Російські війська, що наступали з напрямку Попасної, протягом доби не досягли істотного прогресу, також вони відновили наступальні операції у напрямку Слов'янська, але 13 травня не досягли прогресу.

Росіяни здійснили ще один безуспішний штурм Олександрівки, імовірно, у новій спробі форсувати Сіверський Донець. У росіян може вистачити свіжої бойової потужності, щоб компенсувати ці втрати і продовжити наступ у досить широкому масштабі.

Як пише ISW, росіяни, напевно, убезпечили шосе біля в'їзду на "Азовсталь", але бої за завод продовжуються.

comments powered by HyperComments