Окупанти громади на Харківщині заблукали у власних фантазіях

Вівторок, 31 травня 2022, 09:12
Рашисти не можуть визначитися з адміністративним устроєм на територіях, які вони зайняли.
Окупанти громади на Харківщині заблукали у власних фантазіях

Селище міського типу Борова, що на Харківщині, опинилося під окупацією російських терористичних військ буквально з перших днів війни. Керувати поставили представника країни-агресора – так званого військового коменданта, котрий спирається місцевих колаборантів. Попри це так звана «власть» досі не знає, яким адміністративним осередком керує, повідомляє Борівська селищна рада.

Спочатку борівчанам розповідали, що громада має увійти до складу так званої «лнр». Потім почали казати, що Борова належить до Куп’янського району білгородської області російської федерації. На той час, як у самому Куп'янську окупанти використовують «документи» із записом: «м. Куп'янськ, Луганська область, рф».

Днями ж до Борової завітали колаборанти з Ізюма, які прислуговують окупантам, і вважають, що Борова таки належить до Ізюмського району. Жителі ж Ізюма стверджують, що їх окупанти відносять до Донецької області.

Правда лише одна: Борівська селищна територіальна громада входить до складу Ізюмського району Харківської області України. Держава та місцева влада продовжує, відповідно до законодавства, нараховувати людям пенсії, соціальні виплати, зарплати. Днями обов’язкові платежі за травень отримали працівники освіти та культури, повідомляють у селищній раді.

«Про ситуацію в окупованій Борівщині знає і говорить вся Україна. Ніхто ні на мить не забуває про людей, які залишилися на окупованій території. Наші захисники відважно б’ються за кожен метр української землі і обов’язково звільнять кожен населений пункт, захоплений рашистським окупантом», – твердо переконані у Борівській громаді.

Бойові дії на території Борівщини наразі не ведуться, але у деяких населених пунктах громади в різній кількості перебувають російські військові. За даними аеророзвідки, найбільше зосередження живої сили та техніки противника спостерігається на сході та півдні громади у селах, які територіально наближені до Луганської і Донецької областей. Останніми днями відбується ротація російських військ у місцях їхнього розташування на території громади і всього ізюмського напрямку.

 

 

comments powered by HyperComments