Нове депо Харківського метрополітену буде під землею

Вівторок, 31 травня 2022, 15:54
У Харкові продовжують працювати над проектом будівництва нових станцій метрополітену та електродепо, незважаючи на війну.
Нове депо Харківського метрополітену буде під землею

Наразі ведуться переговори з потенційними підрядниками. Мер Харкова Ігор Терехов зустрівся представником Європейського банку реконструкції та розвитку та обговорив у рамках зустрічі подальші кроки спільної співпраці, повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Проект будівництва електродепо та нових станцій Олексіївської лінії у бік вулиці Одеської було затверджено ще до війни, й було оголошено всі необхідні тендери. Будівництво мало розпочатися навесні, але через розв’язану рф війну тендерні процедури сповільнилися. Наразі реалізація проекту перебуває на стадії переговорів із учасниками тендеру, які мають підтвердити подальшу участь у конкурсі.

Необхідні для будівництва кошти лежать на рахунках, і тільки-но дозволить воєнна обстановка, будуть «взяті в роботу». Зараз же, з огляду на отриманий під час війни досвід, у місті хочуть внести деякі зміни до проектної документації. Зокрема, щодо будівництва електродепо на станції «Перемога».

«Ворог обстрілював наші депо, постраждала певна кількість потягів метрополітену. Тому з метою безпеки проект необхідно змінити та пустити депо під землею. Ми повинні врахувати досвід, отриманий під час війни», – наголосив Терехов.

comments powered by HyperComments