У кращих традиціях фашизму: на окупованій частині Харківщини колаборанти намагаються знищити українські підручники

П'ятниця, 29 липня 2022, 18:08
Борівська громада Харківської області допоки перебуває під окупацією рашистських терористів.
У кращих традиціях фашизму: на окупованій частині Харківщини колаборанти намагаються знищити українські підручники

Там небагато військових, вони розсереджені, і їхні офіцери живуть у будинках місцевих мешканців, котрі встигли виїхати. А «заправляють» у громаді місцеві колаборанти, котрих очолює відомий харківський сепаратист – такий собі Сєргєй Агарков, повідомляють у селищній раді.

Намагаючись навіяти жителям громади, що «росія тут всерйоз і надовго», окупаційна «влада» займається, зокрема, питаннями освіти в плані підготовки до нового навчального року. Передусім – знищує українські підручники і українську державну символіку у школах. Педагоги ж, які погодилися на співпрацю з окупантами і планують працювати в окупації за російськими програмами, пишуть заяви на звільнення офіційному керівництву українських закладів освіти.

Незрозуміло, правда, кого вони навчатимуть, адже кількість учнів, котрі прагнуть продовжувати навчання в українських школах, щодня зростає. Батьки дітей, які залишилися в окупації, також бажають, аби діти вчилися саме за українськими програмами, а не рашистськими. Внаслідок відсутності на окупованих територіях мобільного зв’язку та інтернету дистанційно діти навчатися навряд чи зможуть. Відтак для них передбачили сімейну форму навчання. Тобто організація освітнього процесу дітей самостійно їхніми батьками. Навчаючись вдома та періодично виходячи на зв’язок, учні отримуватимуть теми для вивчення та завдання для виконання, а потім проходитимуть оцінювання.

Усупереч всьому на Борівщині продовжуються жнива. Урожай цього року збирають не всі сільськогосподарські підприємства і не скрізь. У деяких місцях неможливо проводити сільськогосподарські роботи через замінування територій. Також є проблеми з відсутністю техніки, запчастин, паливно-мастильних матеріалів тощо. Близько 500 га зерна було знищено пожежею на полі поблизу сіл Піски-Радьківські та Вище Солоне. Натомість урожайність цього року доволі висока, в деяких господарствах вона становить близько 50-60 ц/га. Зібране збіжжя зберігається на складах та токах підприємств. Якою буде його подальша доля наразі передбачити важко.

comments powered by HyperComments