Іноземні легіонери відчайдушно захищають Харківщину

Вівторок, 2 серпня 2022, 18:52
У війні проти росії на рівні з нашими військовими борються представники Інтернаціонального легіону із 55 країн.
Іноземні легіонери відчайдушно захищають Харківщину

Зараз частина з них мужньо захищає Харківщину від ворогів.

Про роботу інтернаціональних легіонерів у Харківські області 24 каналу розповіла кореспондентка із Харкова Анна Черненко. Окрім іншого, з різних країн приїжджають люди навіть, щоб долучитися до розбору завалів.

Зокрема, представники Інтернаціонального легіону, навіть подекуди попри відсутність воєнного досвіду, долучаються у боротьбі України проти росії. Вони проходять відповідні навчання й починають роботу.

"Ми маємо бути із вами"

Нашій журналістці вдалося поспілкуватися із волонтерами з Польщі й інших країн світу, та з'ясувати, яка у них мотивація.

Ми в Польщі думаємо, що ця війна – це теж наша війна. Я приїхав до вас, щоб вам допомагати. Ми раніше надсилали багато гуманітарної допомоги, але вирішили, що маємо бути тут із вами, в Харкові, – розповів поляк Єжи Юрчинський.

Йому вдалося разом із фондом за два тижні зібрати гроші й купити дві пожежні автівки на потреби України. Річ у тім, що у Харківській області не буває ні дня без пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

Єжи Юрчинський, який допомагає Харківщині / Фото 24 каналу

Боєць з Великої Британії Крейг ж розповів, що ще дитиною читав багато історій про Голокост та Голодомор й вирішив, якщо це трапиться за його життя, то він стане достатньо хоробрим, щоб боротися проти цього.

Натомість легіонер зі США – Ерин – розповів, що відчуває потребу допомагати людям.

"Коли президент Зеленський закликав людей з інших країн допомагати, я зрозумів, що мушу це зробити. Тому, що коли мені буде 70 років, я відчую, що я нічого не зробив для цього світу й відчуватиму своє життя беззмістовним", – сказав Ерин.

Волонтери з усього світу на Харківщині

З Нюрнберга приїжджають пожежники, а верхолази – зі Сполучених Штатів Америки. Тоді як волонтери з Польщі співпрацюють з Державною службою з надзвичайних ситуацій.

comments powered by HyperComments