Більше немає: що лишилося від харківського екопарку (ВІДЕО, ФОТО)

1  |  П'ятниця, 5 серпня 2022, 18:34
Розташований на околиці Харкова "Фельдман екопарк" з перших днів війни опинився під рашистськими обстрілами.
Більше немає: що лишилося від харківського екопарку (ВІДЕО, ФОТО)

У перший же день повномасштабного вторгнення снаряди прилетіли в екопарк. Тоді загинули як мінімум шість оленів. Усі тварини, звичайно, перелякалися. Цим ряд трагічних подій для парку не закінчився. Одразу працівники почали шукати можливість евакуювати тварин. Зробити безпечно це вже було неможливо. Обстріли лише посилювалися.

Для того, щоб хоча б якось врятувати частину тварин, працівникам екопарку довелося відкрити вольєри. Випустили тварин, які і так живуть на території України, Харківщини зокрема. На волі їх шанси вижити були удвічі вищими. Хоча поле перед екопарком тоді вже було заміноване.

“Люди під снарядами вивозили тварин. Всі були під обстрілами. Лежать трупи тварин, гинуть люди, а ти розумієш, що тобі треба вивезти шість верблюдів і п’ять левів. І на все це у тебе є 20 хвилин, бо потім накриють. Так люди і працювали”, - розповів журналіст Андрій Гапченко.

Кореспондент "Справжньої Варти" разом з екологами ГО "Иначе" побував в екопарку. Фактично парка більше немає. Зруйновані вольєри, вся інфраструктура.

Наразі усе виглядає так...

Кількома діями раніше харківські енергетики повністю відновили електропостачання у П'ятихатках, розташованих неподалік екопарку.

comments powered by HyperComments