Америка нам допоможе: Новий Орлеан не дасть замерзнути Харківу взимку

Четвер, 1 вересня 2022, 19:35
Новий Орлеан допоможе Харкову з підготовкою до зими та подальшою реконструкцією.
Америка нам допоможе: Новий Орлеан не дасть замерзнути Харківу взимку

В онлайновому спілкуванні Харківського міського голови Ігоря Терехова із колегою з Нового Орлеана Латоєю Кантрелл мери обговорили поточну ситуацію та відновлення інфраструктури Харкова після перемоги. Зокрема, Латоя Кантрелл зазначила, що Новий Орлеан та його мешканці підтримують Україну, яка нині бореться за демократію, та хочуть скерувати необхідну допомогу, передає пресслужба міскради.

Ігор Терехов зазначив, що протягом останніх місяців ворог цілеспрямовано знищує житлові будинки, а також трансформаторні підстанції, котельні, водогони та інші об'єкти критичної інфраструктури міста. Зважаючи на це, найбільш актуальним для Харкова питанням є підготовка до опалювального сезону.

«Якщо говорити про короткострокову перспективу, то основне, чого потребуватиме місто, пов'язане з опалювальними приладами, обладнанням, яким можна обігріти людей. Тому що можуть виникати різні ситуації, і для нас найголовніше, щоб люди не замерзли», - підкреслив мер Харкова.

Також Ігор Терехов зазначив, що незважаючи на безперервну російську агресію, у Харкові вже працюють над майбутньою реконструкцією.

«Ми розуміємо, що після того, як закінчиться війна, нам потрібно буде відновлювати інфраструктуру міста повністю. І тут для нас дуже цінним стане досвід великомасштабного відновлення інфраструктури Нового Орлеана після стихійного лиха», - зазначив Ігор Терехов.

Сталося те лихо 29 серпня 2005 року. Тоді Новий Орлеан сильно постраждав від урагану Катріна. Під водою опинилося близько 80% міста, внаслідок чого притулок над головою втратили близько 700 тисяч осіб.

Латоя Кантрелл запевнила: Новий Орлеан допоможе Харкову з підготовкою до зими та післявоєнної реконструкції.

«Стихійне лихо, яке було у Новому Орлеані, незрівнянне з тим, що сьогодні переживає Україна. Я хочу, щоб ви знали: я тут, з вами, і готова зробити все для того, щоб забезпечити Харків тим, чого він потребує», - зазначила мер Нового Орлеана.

Також у рамках зустрічі Ігор Терехов подякував за сприяння волонтерській ініціативі «Globee International» та міжнародній організації «Mercury Public Affairs».

comments powered by HyperComments