Каразінський оголошує збір

Вівторок, 1 листопада 2022, 23:41
Із самого початку війни у Каразінському університеті було створено гуманітарний штаб та запущено кампанію на підтримку університетського співтовариства «Help Karazin University» – збір пожертв та благодійних внесків від випускників, іноземних партнерів, друзів університету.
Каразінський оголошує збір

На заклик університету відгукнулися сотні небайдужих випускників, партнерів, друзів, які вирішили допомогти своїми донатами тим студентам, викладачам і працівникам Каразінського університету, хто потрапив у складні обставини та постраждав від війни. Завдяки цій допомозі у безпечні місця було евакуйовано студентів й викладачів з особливо небезпечних районів, особливо тих, чиї оселі були зруйновані. 700 сімей отримали гуманітарну допомогу. Обладнувалися безпечні місця для співробітників і студентів, вирішувалися оперативні й невідкладні справи, такі як пошук ліків, розшук зниклих каразінців, підтримка технікою викладачів та студентів для забезпечення освітнього процесу тощо.

Університет, незважаючи на всі обставини, залишився й продовжує працювати в Харкові, продовжує допомагати та підтримувати 20-тисячну спільноту викладачів, науковців, студентів й аспірантів. Благодійна ініціатива із заклику про підтримку оформилася в благодійний фонд, місією якої є підтримка, відновлення та подальша швидка розбудова Каразінського університету і його спільноти у скрутні воєнні та повоєнні часи – Kharkiv Karazin University Foundation.

За словами ректора університету, професора Тетяни Кагановської, запуск роботи фонду – своєчасна ініціатива, яка допомагатиме університет та університетській спільноті сьогодні та дозволить зібрати спільні сили на повоєнне відродження Каразінського університету як життєвого простору для молоді, для майбутнього, з чого й розпочнеться відбудова Харкова та України.

Кошти, які буде отримувати Фонд, планується залучати для різних напрямів, зокрема:  

  • для підтримки каразінців (забезпечення гуманітарної допомоги; пошуку й надання тимчасового житла постраждалим; надання цільової фінансової допомоги в скрутних ситуаціях; забезпечення користування необхідною технікою для продовження участі в освітньому процесі та науковій діяльності тощо);
  • підтримки наукової роботи та технічного оснащення (забезпечення необхідних каналів звʼязку, впровадження хмарних технологій та створення дата-центру університету для зберігання та обробки даних; реконструкції внутрішньої мережі передачі даних тощо);
  • відновлення інфраструктури університету (підтримки ремонтних робіт у приміщеннях для укриття студентів, викладачів і працівників; доукомплектування приміщень для укриття місцями для сидіння (лежання), ємностями для питної води, резервним штучним освітленням тощо; оновлення і посилення систем загальноуніверситетського оповіщення та зв’язку між укриттями і штабом цивільного захисту тощо).

Консультаційну, методичну та представницьку підтримку проєктам Фонду буде здійснювати Опікунська Рада, до складу якої входять відомі і авторитетні представники науки, освіти, культури з наукових установ, освітніх і культурних закладів, громадських організації України, США, Італії, Франції, Польщі тощо.

Модератор заходу - почесний доктор Каразінського університету, письменник та поет Сергій Жадан. Із виступами до присутніх звернуться Голова Опікунської ради Віль Бакіров, виконавчий директор Фонду Сергій Махновський, адміністрація університету, відомі випускники університету, друзі та партнери фонду.

Дата проведення: 3 листопада 2022 року.            
Початок заходу: 14:00.

Важливо! Для підтвердження участі у заході, а також отримання інформації про місце проведення презентації, просимо представників масмедіа залишити свої контактні дані у формі

Про всі зміни у випадку непередбачуваних обставин буде повідомлено додатково. За бажанням організатори зможуть надати відеозапис заходу.
 

 

comments powered by HyperComments