Юрій Луценко не любить платити за проїзд

Віталій Малецький  |  Вівторок, 28 жовтня 2008, 15:55
В опублікованих минулого тижня матеріалах парламентської ТСК з розслідування порушень законодавства України та прав людини Юрієм Луценком є ряд прикладів, коли міністр МВС незаконно використовував службовий авіатранспорт в особистих цілях. Однак є факти, що не потрапили до звіту комісії, які стосуються безпосередньо Харкова.
Юрій Луценко не любить платити за проїзд

У розпорядження «Справжньої Варти» надійшли документи, що стосуються польотів міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з Харківського аеропорту в 2005 році. За свідченням одного з колишніх керівників Харківського аеропорту, «Луценко літав через Харків в Одесу та Київ як мінімум 3 рази в супроводі ще 6 осіб. Як правило, у подібних випадках міністерство просить обласне УВС гарантувати заправку літака. Тоді обласний головком здійснює оплату виписаних аеропортом рахунків-фактур – самостійно або через комерційні структури. УВС просто робить їм пропозицію, від якї вони не можуть відмовитися».

Як випливає з документів, тодішній заступник начальника Харківського обласного ГУ МВС Костянтин Маслій особисто звертався до керівництва аеропорту із проханням знайти 5 тонн авіаційного пального для польотів міністра.


За інформацією «Справжньої Варти», відомство Луценко і донині не розрахувалося ні за паливо, ні за використання перед вильотом VІР-залою аеропорту (див. довідку).

 


 

Довідка «НВ»

В опублікованій доповіді Тимчасової слідчої комісії з розслідування порушень законодавства України та прав людини Юрієм Луценком наведений ряд фактів, коли міністр МВС незаконно використовував службові літаки, у тому числі що належать внутрішнім військам України, для польотів своїх родичів та дружніх родині міністра представників комерційних структур. Результатом роботи слідчої комісії став висновок: Верховна Рада повинна розглянути питання про відставку Юрія Луценка з посади, що він займає.


 

 

comments powered by HyperComments