В «небезпечних реакціях» на манту замішаний харківський завод

Анастасія Маніна  |  Середа, 11 лютого 2009, 18:42
Ті, хто закуповував туберкулін для дітей, відповідатимуть перед законом! Ніякі гроші «не йдуть в порівняння зі здоров'ям дітей».
Ціна здоров'я дітей – 12 мільйонів доларів?

Про це у вівторок, 11 лютого, повідомив керівник Департаменту охорони здоров'я міськради Ігор Шурма.

Він також сказав, що за даними міськради, туберкулін закуповувався у харківського заводу «Біолек», що є монополістом з виробництва даного препарату.

«Ціна цього питання – 12 мільйонів доларів, саме стільки становить щорічний прибуток підприємства, але краще втратити ці гроші, ніж позбавити здоров'я наших дітей», – сказав І. Шурма.

Раніше повідомлялося, що 6 лютого санепідемстанція одержала інформацію від районної поліклініки №2 про те, що всі діти, щеплені препаратом туберкуліну серії 1449, по закінченні стандартних 72 годин з моменту проби дали сумнівні або позитивні реакції. Після цього всі проби манту серією 1449 були припинені.

За даними «SQ» рік назад ініціативна група батьків з Вінницької області обвинуватила підприємство «Біолек» у виробництві неякісного туберкуліну. Однак, коментуючи заяву, в управлінні фармації й фармацевтичної промисловості Харківської облдержадміністрації повідомили, що якість вакцин було підтверджено інспекцією з якості лікарських засобів, повідомляло видання «Компас».

Нагадаємо також, 11 лютого Ігор Шурма повідомив, що незабаром у Харкові відкриється Центр дитячої стоматології й анестезіології, у якому в запобігання травмування дитячої психіки буде працювати відділення денного стаціонару.
 

comments powered by HyperComments