Прокуратура вирішила посадити «пташенят» Луценко

Анастасія Маніна  |  Вівторок, 24 лютого 2009, 13:37
Прокуратура Автономної республіки Крим кваліфікувала дії співробітників спецпідрозділу «Беркут» як злочинні.
Прокуратура вирішила посадити «пташенят» Луценко

Про це 24 лютого повідомила «Міську Варту» прес-секретар Прокуратури АРК Наталія Бояркіна.

За її словами, на даний час імена співробітників «Беркута», які відповідатимуть перед законом, не називаються, «кримінальна справа порушена за фактом того, що відбулося».

«Дії співробітників спецпідрозділу «Беркут» і Сімферопольського РО ГУ МВС України в АРК, які 22 лютого, перевіряючи інформацію про місцезнаходження підозрюваної у викраданні людини і загрозу вбивства, увійшли до домоволодіння потерпілого, який отримав важкі тілесні ушкодження в результаті застосування правоохоронцями спецзасобів, кваліфіковані як перевищення службових повноважень, що призвели до тяжких наслідків», – уточнюється на офіційному сайті Прокуратури АРК.

Також повідомляється, що Прокурором Сімферопольського району порушено кримінальну справу згідно ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України. В даний час прокуратура з'ясовує обставини справи.

Раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі «Свободи слова» на ICTV вибачився перед сім'єю Хаїрових за непрофесійні дії працівників міліції, які заподіяли збиток громадянам, а також підкреслив, що причиною прикрого інциденту в кримському селищі Мирне став «людський чинник», передавав УНІАН.

Нагадаємо, 23 лютого керівник ЦОС ГУ МВС України в АРК Олександр Домбровський повідомив «Міську Варту», що операція захоплення була пов'язана з затриманням злочинця, що викрав 23-річну дочку своєї колишньої співмешканки з метою викупу. На питання про те, чи була операція захоплення проведена помилково, О. Домбровський відповів, що «помилки не відбулося, операція проводилася там, де мала відбуватися».
 

comments powered by HyperComments