ЖАХ! Харківський інститут атакували рейдери (оновлено, ФОТО)

Микола Кузнецов  |  Середа, 1 квітня 2009, 13:21
Харківський інститут «Міськбудпроект» 1 квітня піддався рейдерской атаці.
ЖАХ! Харківський інститут атакували рейдери (оновлено, ФОТО)

Як розповідає головний архітектор інституту Володимир Колесников, на початку цього року виконуючим обов'язки директора інституту «Укрміськбудпроект» був призначений відомий Олег Борщ, який до недавнього часу очолював Харківський ДАБК (до речі, розташований в тій же 11-поверховій будівлі по вул. Космічній, 21а).

Днями і Борщ і сам Колесников написали заяви на участь в конкурсі про заміщення вакантної посади директора інституту. В понеділок, 30 березня, Борщ почав загрожувати Колесникову і вимагати, щоб той забрав свою заяву. Проте Колесников цього робити не став.

Сьогодні вранці події почали розвиватися таким чином.

О 8.00 чоловік, якого О. Борщ привів недавно працювати охоронцем інституту, силою відібрав у Колесникова ключі від його особистого кабінету. Як припускає головний архітектор, це зроблено для того, щоб підкинути в приміщення щось, що його дискредитує.

О 8.20 Колісников зібрав працівників інституту, щоб обговорити ситуацію, що склалася, і, за його словами, «почати мирні переговори».

О 8.30 Борщ погодився зустрітися з Колесниковим і почав звинувачувати останнього в некомпетентости. У відповідь Колесников обурився з приводу того, яким чином його професійні якості пов'язані з насильницьким відбиранням ключів.

До речі, на переговори між Борщем і колективом установи не були допущені представники ЗМІ, за винятком медіаресурсу, засновником якого є пан А. Протас, з чиїм ім'ям пов'язаний великий період діяльності Харківського ДАБКа.

До 10.00 в інституті зібралися інші працівники охорони (всі вони – співробітники фірми «Кібела», назва якої стійко асоціюється у харків'ян з мережею супермаркетів «Таргет») і накинулися на Колесникова. Поки частина чоловіків, на кожному з яких був глибоко насунений капюшон і чорні рукавички, намагалася кудись потягнути Колесникова, інші охоронці відтісняли натовп працівників.

Проте чоловіки з числа працівників інституту силою відбили Колесникова у нападаючих. Зав'язалася колотнеча, в результаті якої охоронці були відтіснені з холу.

Потім охорона замкнула 150 співробітників інституту в холі на 2-му поверсі будівлі, а Олег Борщ закрився в своєму кабінеті.

Міліцію, що приїхала на виклик, охоронці в будівлю пустити відмовилися, і правоохранители вимушені були застосувати силу. На прохідній інституту розбиті стекла.

Під час подій деяким співробітникам установи стало погано, і їм викликали швидку допомогу. Однак медики, що згодом приїхали, відразу ж відправилися в кабінет Борща, у якого нібито стався гіпертонічний криз.

Об 11.17 він був поміщений в карету швидкої допомоги і відвезений в невідомому напрямі.

В. Колесников і співробітники інституту закрилися в бухгалтерії. Архітектор не хоче покидати це приміщення і їхати робити експертизу тілесних ушкоджень, оскільки побоюється, що по дорозі його схоплять і примусять анулювати заяву про участь в конкурсі.

Біля будівлі під час події були помічені автомобілі з логотипом ТГ «Таргет».

Співробітники інституту як один розділяють позицію головного архітектора. Згідно їх заяв, до появи О. Борща і його «команди» інститут працював спокійно і ефективно. Вони звинуватили охоронців в хамстві і перевищенні повноважень. В той же час співробітники відзначають: сам О. Борщ поводився досить коректно.

В той же час у одного з співробітників охорона відібрала мобільний телефон, на який він зняв колотнечу. Начальник охорони намагався стерти відео, але присутній при цьому міліціонер відібрав у нього мобільник і віддав господарю.

За станом на 13:00 події зайшли в патову ситуацію. Журналісти покинули інститут, О. Борщ знаходиться невідомо де, В. Колесников з декількома активними товаришами по службі знаходяться в бухгалтерії і намагаються додзвониться до влади з проханням про допомогу.

Стежте за розвитком подій на нашому сайті.
 


 

Нагадаємо, за підсумками перевірки Рахункова палата угледіла в діях ДАБКа, начальником якого раніше був О. Борщ, ознаки корупційних дій. СП вимагає відставки керівника всеукраїнського ДАБКа Олександра Бондаренко, розслідування діяльності харківських функціонерів Держінспекції С. Малікова і О. Борща. Відносно останнього, нагадав керівник Теруправління СП С. Косинов, вже є рішення суду про визнання його дій корупційними.

За словами співробітників інституту «Міськбудпроект», О. Борщ був призначений на посаду в.о. директора Мінрегіонбудом.

Тим часом, як тільки стало відомо про комисию Мінрегіонбуду, яка мала намір атестувати співробітників Харківського ДАБКа, більше двох з половиною десятків співробітників харківської Держінспекції архітектурно-будівельного контролю пішли на лікарняний.

В. Колесников пояснює журналістам ситуацію.








 

comments powered by HyperComments