ЖАХ! В Росії оголошено полювання на Леніна

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 3 квітня 2009, 13:27
В Росії здійснюються масові акти вандалізму проти пам'ятників і портретів батька Жовтневої революції Володимира Леніна.
ЖАХ! В Росії оголошено полювання на Леніна

Після вибуху в Санкт-Петербурзі історичного пам'ятника Леніну (у здійсненні акції підозрюються дві жінки), вчора стало відомо ще про два епізоди, пише кореспондент газети Corriere della Sera.

У Волгограді, колишньому Сталінграді, невідомі наділи на голову найбільшого пам'ятника вождю, встановленого в центрі міста, імпровізований парик і бандану. А кілька днів тому в П'ятигорську, на Північному Кавказі, невідомі намалювали на портреті Леніна чорну свастику. Портрет був встановлений на горі Машук в 1925 році, за рік після смерті Леніна.

На думку міліції, вандалами можуть бути альпіністи, оскільки дістатися до портрета непідготовленій людині дуже важко. Ведуться пошуки винних.

За 20 років після краху СРСР, не дивлячись на демонтаж численних пам'ятників Леніну, в Росії їх ще досить багато: у кожному селі або місті знайдеться хоча б один монумент вождю, повідомляє «Inopressa».

Слідство розглядає близько десяти версій вибуху пам'ятника Леніну в Петербурзі, повідомив начальник ГУВС по Петербургу і Ленінградській області Владислав Піотровський, передають «Версії».

Вибуховий пристрій у пам'ятника невідомі підірвали в ніч на середу близько 4.30 мск.

«У нас багато версій, порядка десяти. Починаючи від буденного хуліганства до тієї, яка пояснює цей вчинок цілями політичної діяльності і екстремістської спрямованості», – сказав Піотровський.

«У нас достатньо сил привернуто до розкриття даного злочину», – відзначив він.

Сам вчинок невідомих, що висадили пам'ятник, Піотровський назвав «волаючим фактом», і заявив, що людина, яка це зробила, «не поважає ні себе, ні людей, які проживають в Петербурзі».

Нагадаємо, 1 квітня на площі перед Фінляндським вокзалом в Санкт-Петербурзі підірвали пам’ятник Володимиру Леніну.
 

comments powered by HyperComments