Китайська секта відкрито і безкарно зомбує українців

Надія Анатольєва  |  Понеділок, 6 квітня 2009, 14:32
В столичних парках і інших місцях відпочинку можна побачити незвичайних фізкультурників, що завмирають в позах по-турецьки. Поряд плакати з написами – «Школа Фалунь Дафа» («Фалуньгун»).
Китайська секта відкрито і безкарно зомбує українців

Хто б міг подумати, що ці мирні на перший погляд любителі оздоровчої гімнастики здатні зробити нездоровий вплив на українсько-китайські відносини?

Схоже, на зміну покійному «Білому братству» до нас прийшло «братство» інше. В цьому кияни могли переконатися ще влітку-2008, коли колони «фалуньгунських» танцівниць і барабанщиків (одягнених в жовте) пройшлися від площі Слави до Контрактової площі. Організатори цього дійства намагалися показати і довести, що вони нібито є виразниками «китайської культури»: мовляв, слово «фалунь» означає буддистське «колесо закону» (дхармачакра). Насправді ж засновником цього вчення є не стародавній Будда (що жив в VI столітті до н. э.), а наш сучасник.

Про це свідчить офіційне повідомлення, передане в редакцію «СН» з Посольства КНР в Україні: «Користуючись популярністю серед населення китайської традиційної гімнастики «цигун», засновник «Фалуньгун» Лі Хунчжі оманою заманив в секту масу людей, в якості наживки обіцяючи «зміцнення тіла і здоров'я». З тих пір, як з'явилася єретична організація «Фалуньгун», її діяльність привела до неодноразової загибелі людей, руйнування сімей.

У липні 1999 року у зв'язку з здійсненням сектою ряду протиправних дій і вимогами широкої громадськості китайський уряд на підставі відповідних законів заборонив цю сектантську організацію. «Фалуньгун» здійснює психологічний контроль над своїми послідовниками. Одним з найбільш шокуючих принципів вчення «Фалуньгун» стало заохочення смерті в ім'я «правильного закону» і «ліквідації зла». За статистикою близько тисячі послідовників «Фалуньгун» покінчили життя самогубством.

Вчення «Фалуньгун» заохочує лікування від хвороб без прийому ліків. Це привело до того, що багато хворих людей під впливом даного вчення, не звертаючись по своєчасну допомогу до кваліфікованих лікарів, померли. За статистикою, близько двох тисяч осіб померли за таких обставин. Особливо слід зазначити той факт, що після дозволу відповідного органу Київської міської адміністрації представники секти «Фалуньгун» створили свій постійний «пункт» перед посольством Китаю в Києві, де масово поширюють антикитайські друкарські вироби, плакати, фотознімки. Також в ході робочого дня пікетники користуються мікрофоном сильної потужності.

Ми сподіваємося, що український уряд усвідомлює, наскільки згубно вплине «Фалуньгун» на розвиток відносин між нашими країнами, і зробить категоричні заходи з заборони діяльності секти».

Співробітників посольства КНР зрозуміти можна: не дуже приємно підписувати взаємовигідні угоди з українськими дипломатами, коли під вікнами голосно розігрують трагікомедію незрозумілі люди з антикитайськими гаслами. А ось як розуміти байдуже мовчання Кабміну і Ради? Чи вони вже «забули», що Пекін – один з найважливіших економічних партнерів Києва? Який сенс захоплюватися сумнівною «гімнастикою», одна згадка про яку викликає вибух обурення у керівництва КНР?

На жаль, для «людей Лі Хунчжі» (і не тільки для них) Україна стала землею обітованою. Наші власті дозволили їм отримати офіційну реєстрацію під двома назвами — «Кiото» (реєстраційний № 2600020980187) і «Об'єднання послідовників Фалуньги» (реєстраційний № 3-12-2002). Причому обидві «сестри» зареєстровано не як релігійні, а як громадські організації (тобто не в Держкомрелігій, а в Мінюсті). Результат: свої «оздоровчі» мережі представники «Фалуньгун» вже розкидали по 13 українським містам! Рівень їх технічного оснащення просто приголомшливий. За повідомленнями ЗМІ, в 2002 році представники секти атакували китайські супутники зв'язку, вклинивши свої антиурядові передачі на державні телеканали.

В порівнянні з нинішнім культом особи Лі Хунчжі великий Будда може просто «відпочивати»: виявляється, для того, щоб молитва буддиста була почута, статуетки засновника буддизму потрібно «зарядити» за допомогою фотографії засновника вчення «Фалуньгун» (!). От як про це пише сам Лі в своїй книзі «Чжуань фалунь»: «Щоб допомогти учням самовдосконалюватися, я скажу, що можна зробити так: візьміть мою книгу (оскільки в ній є моя фотографія) або ж просто мою фотографію і, тримаючи статую Будди в руках, складених в мудру «Великого лотоса», попросіть Вчителя освятити зображення, як попросили б мене. Достатньо лише півхвилини, і питання буде вирішене».

Загалом, ми сьогодні маємо справу не просто з Буддою, а з «Буддою незвичайним»: фотка «вчителя» виділяє таку «силу», що він вже просто зобов'язаний стати ще однією «священною коровою». Благо, ситуація дозволяє: наша релігійна «демократія» досягла такого рівня розвитку, що кожен може вірити в що завгодно – від екзотичних ідолів до «цивілізованої» ляльки Барбі. Чи не тому «осяяному зверху» китайцеві (що ховається в США) вже привласнили недосяжний статус особи, що розташованої на «ієрархічному ступені» виняткової висоти і володіє таємницями Всесвіту?

Відповіддю на таке непросте питання може послужити міжнародний круглий стіл, проведений в Україні ще минулої осені («Інформаційний екстремізм: правда і вигадка про рух Фалуньги»). Висновок експертів (присутніх за ініціативою громадської організації «Культи і суспільство»), виявилося невтішним: так звану «оздоровчу систему» («Фалунь Дафа») потрібно заборонити!

І чим раніше, тим краще: вона не відповідає ні Конвенції про захист прав і основних свобод людини (статті 9 і 10), ні Конституції (статті 35, 36 і 37), ні закону «Про свободу совісті і релігійні організації» (частина 3 статті 7). Це викликано тим, що під час своїх акцій «фізкультурники» демонстрували страхітливі знімки з нелюдськими актами катувань, імітували виїмання серця, нирок і інших органів (особливо виразно це підтверджують фотографії заходів в Києві).

Негативну оцінку цьому культу також дав Інститут соціальної і політичної психології АПН України. Слово завідувачу лабораторії психології мас, доктору психологічних наук Вадиму Васютинському: «Доктрина «Фалунь Дафа» являє собою варіант псевдорелігійного езотеричного вчення, нетрадиційного для української ментальності.

У основу покладена суміш псевдорелігійних і псевдонаукових положень, які доповнюються вимогами неспростовного визнання авторитету її вождя і підпорядкування йому. Значне розповсюдження ідей доктрини «Фалунь Дафа» в суспільстві, зокрема в сучасному українському, спричинило б, безумовно, шкідливі наслідки. Таке розповсюдження містить в собі загрозу популяризації неуцтва, посилення ідеологічного протистояння, порушення звичайних міжособових і сімейних відносин, введення в залежність і приниження гідності людини, нанесення шкоди здоров'ю людини, виправдання страждань і насильства».

Так чи можна після цього вірити в нешкідливі збори «фізкультурників»? Чи варто через них псувати відносини з країною, товарообіг з якою складає близько чотирьох мільярдів доларів щорічно?
 

comments powered by HyperComments