Справа депутата-стрільця: хуліганство, здирство або замовлення?

Анастасія Маніна  |  П'ятниця, 24 квітня 2009, 12:39
Харківська міліція спростовує інформацію про те, що співробітник МВС, що знаходиться за кермом обстріляної депутатом облради авто, перебував в стані алкогольного сп'яніння.
Справа депутата-стрільця: хуліганство, здирство або замовлення?

Про це «Міську Варту» повідомив керівник ЦГЗ ГУ МВС в Харківській області Сергій Дягилєв.

За його словами, дані, які поширюють українські ЗМІ про те, що співробітник відомства був в стані алкогольного сп'яніння, не відповідають дійсності.

Як спростування на сайті харківського МВС опубліковані результати його медичного обстеження.

За даними міліції, поширюючи подібну інформацію, «депутати намагаються ухилитися від кримінальної відповідальності».

Раніше, 23 квітня, народний депутат України Юлія Ковальова завила, що міліція пропонує за 20 тисяч доларів закрити справу про стрілянину депутата Харківської обласної ради Юрія Житенева в автомобіль, за кермом якого сидів співробітник ДАІ. Саме таку суму вимагали у неї співробітники МВС для того, щоб справу «зам'яти».

За її словами, у момент події вона знаходилася в машині разом з депутатом облради Юрієм Житеневим, який був за кермом.

«Нас кілька разів «підрізав» Volkswagen, «припирав» до узбіччя. Водій іномарки був п'яний. Я злякалася. Подумала, може, це бандити якісь. Попросила Юру щось зробити», – розповіла нардеп.

За словами Юлії Ковальовой, Юрій Житенев відкрив вікно і зробив два попереджувальні постріли в повітря. Volkswagen не зупинився і поїхав з місця події, запевняє нардеп.

Ю. Ковальова звернулася до прокурора Харківської області з проханням об'єктивно розібратися в ситуації.

Брат Ковальової, депутат обласної ради, екс-голова облради Василь Салигин в розмові з ЗМІ був небагатослівним. Сказав, що і у нього вимагали гроші для того, щоб «зам'яти» справу. Де знаходиться Юрій Житенев, Салигин не знає.

Він також зазначив, що вважає цю справу замовленою і політичною.

Нагадаємо, інцидент між депутатом облради і співробітником ДАІ стався 16 квітня на перехресті Червоношкільної набережної і вулиці Університетської. Депутат Юрій Житенев знаходився в автомобілі Skoda Octavia і з вікна авто почав стріляти по Volkswagen, за кермом якого був лейтенант міліції. Машина, за кермом якої знаходився Юрій Житенев, належить дружині екс-голови облради Василя Салигіна – Юлії.

 

comments powered by HyperComments