Шок! Начальник міліції розстріляв відвідувачів супермаркету

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 27 квітня 2009, 11:40
В ніч на понеділок, 27 квітня начальник ОВС «Царицино» (Москва) Денис Євсюков застрелив водія автомашини «Шевроле Ланос», який його підвозив. Потім начальник міліції зайшов до супермаркету «Острів» на вулиці Шипілівській і продовжив стрілянину.
Шок! Начальник міліції розстріляв відвідувачів супермаркету

В результаті вбито дівчину-касира і чоловіка, ще сім осіб отримали вогнепальні поранення.

За основну причину, що штовхнула майора Євсюкова на злочин, слідчі вважають сімейний конфлікт.

Напередодні Д. Євсюков святкував день народження – йому виповнилося 32 роки. Правда, сам день народження був 20 квітня.

«За словами товаришів по службі і дружини міліціонера, конфлікт в сім'ї назрівав давно – дружина була незадоволена графіком роботи чоловіка і тим, що він постійно на роботі. Вчорашнє святкування вилилося в чергову сварку, тим більше весь день до цього Євсюков чергував в ОВС», – повідомив представник Управління інформації і громадських зв'язків столичного ГУВС.

Окрім побутового конфлікту, спровокувати поведінку майора могли і робочі нелади.

«Є інформація, що останнім часом він скаржився друзям на проблеми на роботі, що у нього не все виходить на посаді начальника», – сказав співробітник Управління інформації.

Співбесідник агентства спростував інформацію про те, що міліціонер був сильно п'яний.

«Так, дійсно, він був напідпитку, але ні про яке сильне алкогольне сп'яніння мови не йде. Психологи, які були викликані на місце події, відразу припустили, що це, швидше за все, психічний розлад», – підкреслив представник ГУВС.

Посаду начальника ОВС «Царицино» Денис Євсюков посідає з листопада минулого року, а в органах внутрішніх справ він служить з 1995 року.

«До призначення на посаду начальника ОВС Євсюков працював оперативником, причому дуже успішно – на його рахунку десятки розкритих злочинів. Нарікань по службі до нього також не було, тому коли встало питання про те, кого призначити начальником ОВС відразу вирішили дати Євсюкову можливість проявити себе на цій посаді», – повідомили в міліції.

Постраждалі відвідувачі магазина отримали наступні поранення: 18-річна москвичка - вогнепальне поранення правої стопи; 19-річний москвич – травматичний шок, вогнепальне поранення голови і нирок (важке); 19-річна москвичка – сліпе вогнепальне поранення лівої лопатки і шиї (важке); 19-річна мешканка Підмосков'я – вогнепальне поранення лівої щоки і нижньої щелепи (середньо тяжкості); 23-річна москвичка – травматичний шок, вогнепальне поранення голови, шиї (важке); 27-річний москвич – вогнепальне поранення особи з кровотечею в порожнині рота (середньої тяжкості); 23-річний москвич – проникаюче вогнепальне поранення паху і стегна (важке).

Як повідомили джерела в медичних кругах столиці, стан чотирьох пострадавших оцінюється лікарями як важке, ще три – середній тяжкості.

За даним факту слідчими органами слідчого управління СКП по Москві порушено кримінальну справу по частині 2 статті 105 УК РФ (вбивство двох і більше осіб).

Розслідування справи взяте на контроль керівництвом Слідчого комітету при прокуратурі РФ. Для надання практичної допомоги в розслідуванні злочину направлена група криміналістів з центрального апарату Слідчого комітету.


Як повідомлялося раніше, житель Новосибірська вранці 10 квітня відкрив з вікна своєї квартири стрілянину. Йому вдалося вбити одну жінку і поранити перехожого.

А 7 квітня в американському притулку разстріляли бомжів.

7 квітня також стало відомо, що щонайменше дві люди загинули в результаті стрілянини в суді міста Ландсхутер, що на півдні Німеччини. Невідомий відкрив вогонь в декількох приміщеннях залу суду. В результаті інциденту одна жінка була вбита, а ще дві людини важкоо поранені.
 

comments powered by HyperComments