Терміново! Завод шампанських вин штурмується спецпідрозділом «Грифон»

Ганна Глебова  |  Четвер, 30 квітня 2009, 15:19
Зміна директорів на заводі шампанських вин переросла в силовий захват. Зараз на прохідній – представники Мінагрополітіки, чиновники, міліція, бійці «Грифона».
Терміново! Завод шампанських вин штурмується спецпідрозділом «Грифон»

Як повідомляє інтернет-портал «Медіапорт», сьогодні на підприємстві повинні були представити нового директора. Але завод виявився закритим. На телефонні дзвінки на заводі не відповідають. Охоронець на прохідній стверджує, що завод сьогодні не працює.

У будівлі знаходяться начальник облуправління промисловості, транспорту і зв'язку, заступник начальника облуправління МВС Валерій Лютий, бійці спецпідрозділу судової міліції «Грифон» зі зброєю і в бронежилетах, співробітники Московського райвідділу міліції. Також під стінами заводу знаходиться новоназначенный керівник, якого, видно, приїхали представити чиновники з Мінагрополітіки.

Керівник ЦГЗ ГУ МВС в Харківській області Сергій Дягильов, до якого «Міська Варта» звернувся за коментарем, заявив, що нічого про подію не знає, а співробітники «Грифона» займаються виключно охороною судів. Крім того, завод шампанських вин знаходиться на території Ленінського району міста, тому співробітники РО МВС Московського району ніякого відношення до нього не мають.

Приблизно о 14.25 співробітники міліції зламали двері на прохідній заводу.

Як повідомляв наш сайт, раніше Кабінет міністрів України планував створити комісію з перевірки діяльності ДП «Харківський завод шампаньских вин». Про це заявив начальник Контрольно-ревізійного управління (КРУ) в Харківській області Олексій Щербаков.

Нагадаємо, що в результаті аудиту фінансово-господарської діяльності ГП «Завод шампанських вин» з'ясувалися наступні факти. Вартість пляшки шампанського при виробництві – 8 грн, а в торгівельній мережі – мінімум вдвічі дорожче.

Також нагадаємо, що 2 квітня невідомі зі зброєю і в масках увірвалися до управління Харківської регіональної філії держпідприємства «Центр державного земельного кадастру». Загарбниками виявилися співробітники прокуратури і бійці спецпідрозділу «Беркут». Причини «візиту» вони тоді так і не прокоментували.

 

comments powered by HyperComments