Відомій художниці загрожують 20 років в'язниці за покусану стюардесу

Анастасія Маніна  |  Понеділок, 4 травня 2009, 15:26
Відома у Великобританії російська художниця Галина Русанова, повертаючись до Лондона з Лос-Анджелесу на літаку компанії United Airlines, влаштувала дебош.
Відомій художниці загрожують 20 років в'язниці за покусану стюардесу

Випивши коктейль з антидепресантів, вина і рідкого мила, вона почала приставати до пасажирів, гавкати як собака і нападати на стюардес. В результаті до Британії Русанова так і не потрапила, а вихідні провела у поліційському відділенні міста Бангора, штат Мен, де зробив вимушену посадку її авіалайнер, повідомляє Newsru.

Перед польотом, щоб подолати страх, 54-річна Русанова наковталася заспокійливих пігулок і запила їх парою пляшок червоного вина. Після зльоту художниця відправилася в туалет і, як випливає з судових документів, випила там флакон рідкого мила, яке містить трохи алкоголю. Після цього, за словами стюардеси, вона «втратила контроль над собою».

Повернувшись до салону, Галина почала розмахувати руками, як птах, і штовхати крісло сусіда. Її кинулася заспокоювати бортпровідниця. Як пише «Комсомольська правда», Русанова зрозуміла, що в образі «пернатої» їй захиститися не вдасться. Вона швиденько опустилася на карачки, загавкала по-собачому і вчепилася зубами в ногу стюардеси. Врешті-решт некеровану пасажирку вдалося прикувати наручниками до крісла.

Русанову висадили в Бангорі і тут же посадили у в'язницю.

На допитах ФБР вона сказала: «О, це так типово! Іноді я роблю божевільні речі».

Вона стверджувала, що боїться польотів і була вимушена прийняти антидепресант і запити його декількома пляшками червоного вина. Після цього вона нічого не пам'ятає.

Г. Русанова 20 років живе в Британії на допомогу з інвалідності. На Альбіоні її знають як художницю, що виставлялася в кращих британських галереях, письменницю і актрису, відзначає MIGnews.

Її картини продаються по всьому Лондону. А от в США вона тепер ризикує стати персоною нон-грата і надовго потрапити за грати. Вона відмовилася платити заставу і, ймовірно, залишиться у в'язниці до слухання справи.

Якщо Русанову визнають винною в злісному втручанні в дії екіпажу авіалайнера, їй можуть загрожувати 20 років в'язниці і штраф у розмірі 250 тис. доларів.

Нагадаємо, рік тому зять прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Шон Карр влаштував в Одесі п’яний дебош і побив працівників міліції.
 

comments powered by HyperComments