Шок! Могила Любові Поліщук зруйнована вандалами напередодні ювілею актриси

Олена Сергеєва  |  Вівторок, 19 травня 2009, 14:15
Могилу легендарної актриси Любові Поліщук, якій в цей четвер виконалося б 60, невідомі варварськи розгромили. Вся ділянка засипана склом з рамки з фотографією.
Знала б улюблена актриса, що чекає пам'ять про неї...

Хаос, що панує на зарослій бур'янами могилі Поліщук, виявили поклонники, які прийшли відвідати її перед ювілеєм. Неможливо передати словами обурення, яке відчули шанувальники таланту Любові Григор’ївни побачивши недбало кинуту на землю фотографії і квіти, які давно зав'яли, упереміш з склом, – воно випало з рамки. Цього хамам, ймовірно, здалося недостатньо, і вони, зовсім втративши сором, відірвали від пам'ятника мармурову плиту з прізвищем і датою смерті актриси.

Поклонники зі сльозами на очах поставили фото, вже без скла, на місце. Просто притулили до пам'ятника.

– Минулого тижня був, звичайно, сильний вітер, але не настільки, щоб розламати на три частини мармурову плиту! – розповіли Life.ru співробітники кладовища. – Могила Поліщук скромніше за будь-яку іншу на Троєкурівському. Але навіть ті, у яких ще немає пам'ятників, через ураган анітрохи не постраждали.

Уважно оглянувши могилу, співробітники кладовища переконалися, що слідів від самостійно падіння мармурової плити і скла з-під рами немає. Кам'яна табличка була намертво прикріплена до пам'ятника і сама не могла впасти ні за яких погодних катаклізмів.

– Це явно було зроблено людиною, – говорять охоронці кладовища. – Хто саме і коли це відбулося, на жаль, нам невідомо – могила Любові Григор’ївни знаходиться далеко від охорони.

На жаль, на могилу Любові Поліщук давно вже ніхто не приходить.

– Могила дуже закинута! У мене поряд поховано двоє синів, я приїжджаю на кладовище двічі на тиждень і ніколи не бачила, щоб чоловік або син Поліщук приїжджав, – прибираючи осколки з могили акторки, розповідає LIFE.RU прихильниця. – Тому сама іноді прибираю її могилу, щоб попристойніше виглядала. Вони тільки цього року почали робити пам'ятник, але так і не доробили, тому що незрозуміла фігура вийшла. Мармурова колона недавно почала жовтіти, на ній з'явилися якісь розводи. Або це мармур неякісний попався, або це сльози Любочки...

 

comments powered by HyperComments