Побитий журналіст «Вістей», що виконував редакційне завдання

Микола Кузнецов  |  Вівторок, 26 травня 2009, 09:13
Спеціальний кореспондент «Известий» в Україні» Дмитро Комаров, який виконував редакційне завдання, побитий 25 травня вдень на Броварському проспекті в Києві.
Д. Комаров відхилив заманливу пропозицію Черновецького.

У районі столичного Гідропарку машину Комарова притиснула до узбіччя і зупинила іномарка. За пару секунд з неї вистрибнув чоловік і прийнявся бейсбольною бітою щосили бити автомобіль Дмитра.

«Здорово дісталося і самому кореспонденту», – заявляє редакція «Вістей». Розбивши вікна, нападаючий витягнув його з машини і почав бити. За іншою версією, кореспондент сам вийшов з машини, щоб зупинити нападаючого.

Усілякі спроби щось запитати або чинити хоч якийсь опір вмить присікалися ударами. Кореспонденту вдалося встрибнути в машину і втекти з місця події.

Чоловік, що побив кореспондента, переслідував його до Печерського райвідділу міліції, куди одразу ж приїхав пострадавший.

Комаров останнім часом готував публікації про життя ув’язнених в українських колоніях. Буквально днями він відмовився від пропозиції стати особистим фотографом київського мера Леоніда Черновецького.

Редакція «Известий» в Україні» має намір уважно стежити за ходом розслідування.

«Ми сподіваємося, що правоохоронні органи не спустять подію на гальмах, а доведуть на практиці свою здатність протистояти бандитизму», – відзначає редакція.

Видання уточнює, що Комаров останнім часом готував репортажі про життя ув’язнених в українських колоніях.

Також уточнюється, що за декілька днів до події 25-річний журналіст відмовився від пропозиції стати особистим фотографом мера Києва Леоніда Черновецького.

Агентство «Інтерфакс» з посиланням на центр громадських зв'язків київського главку міліції повідомляє, що Комаров не звертався в Дніпровське райуправління міліції по місцю події і написав заяву в Печерському райуправлінні.

Нагадаємо, в березні в центрі української столиці біля вулиці Хрещатик було побито кореспондента РІА «Новий Регіон» Тараса Бурноса.

У 2008 році було скоєно напад на київського журналіста Юрія Шеляженка, відомого як громадського активіста і борця з «тендерною мафією». Інцидент відбувся біля офісу народного депутата Олега Ляшко, коли журналіст намагався сфотографувати будівлю, в якій знаходиться офіс нардепа.

 

comments powered by HyperComments