«Кравченко сказав: є команда Литвина «мочити» Гонгадзе». Тимошенко вигідно гальмувати слідство (Мельниченко)

Микола Кузнецов  |  Понеділок, 3 серпня 2009, 11:24
Екс-майор Управління державної охорони України Микола Мельниченко в черговий раз назвав імена людей, причетних, за його даними, до вбивства Георгія Гонгадзе.
Екс-майор повідомив, кому все це вигідно.

«Доля Гонгадзе вирішувалася в кабінеті Кучми. Причетні до цього Литвин і Кравченко», – затверджує колишній майор.

«Кравченко, вийшовши від Литвина, сказав Пукачу: є команда Литвина «мочити» Гонгадзе. Що таке «мочити», повинен відповісти Литвин. Якщо це є в свідченнях і відповідає дійсності, тоді прокуратура повинна швидко пройти цей етап – слідчих дій, закріплення свідчень, очних ставок», – вважає Мельниченко.

Мельниченко підкреслив, що окремий інструктаж отримував Кравченко. Окремий – високопосадовий міліцейський чиновник Юрій Дагаєв. І окремий – колишній керівник апарату МВС Едуард Фере – особисто від Литвина.

«Пукач особисто 17 вересня 2000 року, тобто наступного дня після зникнення Гонгадзе, докладав про все Кравченкові. Все це відбувалося в резиденції Залісся, де Кучма, Литвин і Кравченко були на полюванні. Вранці туди приїхав Пукач і доповів Кравченкові», – заявив Мельниченко, додавши, що він особисто готував резиденцію до майбутнього полювання.

Мельніченко також негативно висловився щодо ідеї зміни керівництва слідчої групи у справі Гонгадзе, припустивши, що це пригальмувало б слідство, що, на його думку, вигідно Литвину і Тимошенко.
 



Нагадаємо, Генпрокуратура спільно з співробітниками СБУ затримали в Житомирській області колишнього начальника кримінальної розвідки МВС Олексія Пукача. Екс-генерал, обвинувачений у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе, признався в причетності до цього злочину. Більше того, він назвав прізвища українських високопосадових осіб, причетних до вбивства журналіста. В той же час Олексій Пукач пообіцяв показати місце, де знаходиться голова Георгія Гонгадзе.

Джерела в СБУ вчора підтвердили інформацію про те, що Олексій Пукач назвав трьох замовників вбивства. Більше того, двоє з них живі і «один займає вельми високий пост».

Генеральна прокуратура висунула офіційне звинувачення О. Пукачу у співучасті у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.
 

comments powered by HyperComments