В США заарештовано першого підозрюваного в спробі підірвати Таймс-сквер у Нью-Йорку

Вівторок, 4 травня 2010, 16:59
Телеканал NBC повідомляє, що в ніч із понеділка на вівторок спецслужби США затримали в міжнародному аеропорті ім. Джона Кеннеді американця пакистанського походження Шахзада Файсала. Він намагався залишити країну.
В США заарештовано першого підозрюваного в спробі підірвати Таймс-сквер у Нью-Йорку

Деталі розслідування поки що не повідомляються.

Раніше було відомо, що правоохоронним органам США вдалося встановити володаря автомобіляNissan Pathfinder 1993р., який був знайдений на головному майдані Нью-Йорка Таймс-сквер з вибухівкою всередині. Агентству Associated Press, стало відомо, що це громадянин США пакистанського походження, який постійно проживає на території штату Коннектикут.

Крім цього, з’сувалося, що спортивний автомобіль Nissan Pathfinder він придбав три тижні тому за готівкові кошти.

Варто нагадати, що автомобіль з елементами вибухового пристрою був виявлений на майдані Таймс-сквер 2 травня. Теракт планувався в мить найбільшого скупчення людей на майдані.

Відповідальність за цю акцію взяла на себе екстремістське угрупування “Талібан”, з якою війська США воюють на півдні Афганістану. Але самі американські спеціалісти по боротьбі з тероризмом не впевнені, що спроба влаштувати вибух має стосунок до талібів.
 
Саморобна бомба, виявлена в машині, складалася з двох каністр з бензином, трьох балонів з пропаном, пороху, двох годинникових механізмів, двох батарей, електричних дротів, двох металевих коробок тощо. Влада Нью-Йорка, з такого складу вибухівки зробила висновки, що це справа рук дилетантів.

 

comments powered by HyperComments