Пам'ятник Сталіну, що встановили в Запоріжжі, коштує життя людини та 80тис. гривень

Середа, 5 травня 2010, 15:35
Під час відкриття пам’ятника Сталіну померла жінка. За попередніми даними у неї трапився серцевий напад. Ще одна жінка і літній чоловік під час урочистої церемонії знепритомніли. Комуністи провели урочисте відкриття пам'ятника Сталіну під записи його промов. Вшанувати совєтського вождя прийшли 500 людей.
Пам'ятник Сталіну, що встановили в Запоріжжі, коштує життя людини та 80тис. гривень

Пам'ятник встановлений на сходинках біля входу в офіс обласної організації КПУ.

Як розповів 2-й секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський, встановлення монументу коштувало 80 тисяч гривень. Гроші на Сталіна збирали з різних джерел, але головними фінансистами цього заходу стали ветерани: 50 тисяч гривень перерахував харківський ветеран Іван Шеліхов, додатково назбирали ще 60 тисяч гривень.

Залишок у 30 тисяч гривень від зібраних коштів у майбутньому комуністи планують витратити на будівництво ще одного пам'ятника.

Комуністи урочисто відкрили пам'ятник Йосипу Сталіну в Запоріжжі, незважаючи на опір опозиції. Відкриття монумента, який поставили на території місцевого обкому КПУ, було приурочене до Дня Перемоги 9 травня. Пам'ятник має вигляд бюсту заввишки 2,5 метра.

"Біля будівлі Запорізького обкому Компартії України зібралося близько 500 осіб: жителі та гості міста, ветерани і члени КПУ. На захід прибула рекордна кількість представників ЗМІ. Присутні як кореспонденти місцевих та центральних ЗМІ, так і співробітники російських телеканалів", - повідомили в прес-службі Компартії України.

"Пролунало звернення генералісимуса Й. В. Сталіна до совєтського народу з приводу Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками. Незабаром очікується проходження колони військової техніки", - йдеться у повідомленні.

Перший секретар Запорізького обкому КПУ, народний депутат Олексій Бабурін заявив журналістам, що пам'ятник Сталіну створений на численні прохання ветеранів Великої Вітчизняної війни, а Компартія ініціювала збір коштів на його спорудження.

Пам'ятник буде перебувати на території обкому КПУ абсолютно законно, його установка не вимагає ні референдуму, ні спеціального дозволу, переконані комуністи.

Крім того, відкриття монумента відбулося спокійно та без жодних сутичок комуністів з ідеологічними опонентами. Щоправда, перед відкриттям представники КПУ закидали опонентів яйцями.

Нагадаємо, у день відкриття пам'ятника Сталіну Запорізький окружний адміністративний суд заборонив проведення мітингів у місті.

Пам'ятник було встановлено всупереч думці президента Віктора Януковича, який вважав, що це питання потрібно винести на референдум.

Перед встановленням пам'ятника було проведене соцдослідження, згідно з яким більшість українців в усіх регіонах держави висловилися проти таких дій.

comments powered by HyperComments