Знайдено вандала, що пошкодив могилу Лесі Українки

Четвер, 9 вересня 2010, 14:10
У Києві правоохоронці затримали 25-річного мешканця Волинської області, якого звинувачують у пошкодженні надгробка поетеси Лесі Українки на Байковому кладовищі.
могила лесі українки

Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві, співробітники Голосіївського райуправління міліції затримали 25-річного чоловіка, який приїхав рік тому до Києва з Волинської області у пошуках роботи.

За словами самого затриманого, він випадково прийшов до пам’ятника і навіть не звернув увагу, чия це могила.

«Взяв металевий брухт, розпиляв шматки, до яких дотягнувся, поклав у мішок і пішов здавати в пункт прийому металу. Заробив на цьому 250 грн», – зазначено в повідомлені.

Вандал може отримати до трьох років позбавлення волі згідно зі ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою), що може бути перекваліфіковано в ст. 298 КК (знищення, руйнування пам’яток історії культури). Санкція цієї статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів від 3 вересня 2009 року могила поетеси і громадського діяча Лесі Українки віднесена до низки об'єктів культурної спадщини національного значення і занесена в реєстр нерухомих пам'яток України.

Надгробок було пошкоджено 1 серпня 2010 року.

Нагадаємо, співробітниками районних відділів міліції було затримано жителя Харкова та мешканця Золочівського району Харківської області, які підозрюються у здійсненні крадіжок на території міських цвинтарів.

comments powered by HyperComments