У Криму під час військових навчань на десантному кораблі вибухнули снаряди. Поранено четверо моряків

Понеділок, 20 вересня 2010, 13:41
На борту середнього десантного корабля «Кіровоград» ВМС України вибухнули два артилерійські снаряди, важкі поранення отримали четверо моряків.
десантний корабель кіровоград

Вибух стався під час бойових стрільб по наземних цілях, які проходили ввечері 17 вересня на кримському полігоні «Опук» в рамках навчань «Взаємодія-2010».

Поранення отримали четверо моряків. Потерпілі у важкому стані доставлені до військового шпиталю в Севастополі і Сімферополі.

Міноборони замовчувало цю ЧП добу, бо тішилось солдатською майстерністю. На навчаннях був присутній міністр оборони Михайло Єжель.

У прес-службі Міністерства оборони України зазначили, що «17 вересня під час чергового етапу комплексу тактичних навчань «Взаємодія-2010» на борту середнього десантного корабля «Кіровоград» Військово-Морських Сил Збройних Сил України внаслідок короткого замикання стався несанкціонований пуск двох ракет. Цей пуск спричинив вибух та загоряння у внутрішньому приміщенні корабля».

Інших причин вибуху на судні і, як наслідок, загоряння у внутрішньому приміщенні судна в оборонному відомстві не розглядають.

Наказом командувача ВМС України адмірала Віктора Максимова створено комісію для розслідування всіх обставин цієї події на чолі із начальником центру морських операцій капітаном 1-го рангу Денисом Березовським.

Як запевнив начальник медичної служби ВМС України Іван Дідух, стан здоров'я постраждалих задовільний, загрози їхньому життю немає.

Нагадаємо, у четвер, 16 вересня, в Запоріжжі стався вибух артилерійського снаряда, в результаті якого загинула одна особа.

Нагадаємо також, у жовтні 2009 року у Феодосії близько 5 тисяч чоловік тимчасово евакуювали, щоб вивезти на полігон німецьку авіаційну донну міну вагою майже тонну зразка 1938 року. Снаряд знайшли в районі причалу № 216. Двоє чоловіків витягли міну з води, прийнявши за газовий балон. Знахідку почали розбирати, щоб потім здати на металобрухт.

comments powered by HyperComments