Співробітники бібліотеки Вернадського померли від отруєння вогнегасним засобом

Четвер, 30 вересня 2010, 13:55
У Головному управлінні МНС у Києві повідомили про подробиці інциденту в Національній бібліотеці АН України імені Вернадського в Києві.
бібліотека вернадського

У середу, 29 вересня оперативна група МНС встановила, що на 20-му поверсі 27-поверхової будівлі бібліотеки під час проведення ремонтних робіт бригадою штатних електриків спрацювала система пожежної автоматики (попередньо внаслідок короткого замикання), яка запустила систему автоматичного пожежогасіння, в результаті чого в приміщення було випущено вогнегасну речовину «Хладон-125».

Як пояснили в ГУ МНС, автоматична система виявлення пожежі та її ліквідації влаштована таким чином, що перед початком подачі вогнегасної суміші у приміщення вона попереджає людей звуковою та світловою сигналізацією та дає їм деякий час для евакуації з приміщень. З невідомих причин технічний персонал бібліотеки знехтував попереджувальними діями автоматики й не залишив приміщення.

Внаслідок спрацювання дві людини загинули, одну – госпіталізовано. Потерпілий, заступник головного інженера з енергетики (керував проведенням робіт, перебував неподалік), госпіталізований у токсикологічне відділення з діагнозом «отруєння сумішшю газів». Він перебуває в реанімації.

Остаточна причина загибелі людей у Національній бібліотеці АН України ім. В.І. Вернадського в Києві встановлюється фахівцями.

Інформацію, що в бібліотеці був вибух, черговий МВС України спростував.

comments powered by HyperComments