У Росії щогодини в результаті домашнього насильства помирає одна жінка

Четвер, 27 січня 2011, 08:54
Кожні 63 хвилини одна жінка в Росії гине від рук власного чоловіка або партнера. Кількість жертв домашнього насильства на рік становить 14 тисяч жінок.
У Росії щогодини в результаті домашнього насильства помирає одна жінка

Російські жінки звикли насильство щодо себе сприймати як звичайний сімейний конфлікт, кажуть експерти.

Таку сумну статистику навела очільниця російського кризового центру "Анна" Марина Пісклакова.

"За даними наших експертів, цей показник залишається більш-менш незмінним з 1995 року", - зауважила вона.

За статистичними даними, в Росії щорічно в результаті побутового насильства гинуть 14 тисяч жінок, більше 650 тисяч піддаються систематичним побоям з боку чоловіка, партнера чи інших родичів.

На думку Пісклаковою, частково це пояснюється патріархальними поглядами, які домінують у російському суспільстві, де "жінки звикли насильство щодо себе сприймати як звичайний сімейний конфлікт".

Експерти заявили, що російська влада прекрасно поінформована про цю проблему, але вважає за краще не втручатися в ситуацію.

Зауважимо, що високий рівень родинного насильства і в Україні. Близько 18 млн жінок (68%) зазнають знущань в сім'ї. Вони страждають від домашнього насильства частіше, ніж від пограбувань, зґвалтувань та автомобільних катастроф разом узятих. 35-50% жінок, які потрапляють у лікарні з тілесними травмами – жертви домашньої тиранії, повідомили в прес-службі КМДА.

 

comments powered by HyperComments