Перевертень у погонах

Віктор Ткаченко  |  Середа, 2 лютого 2011, 11:15
Я, як і всі чув про міліційне беззаконня, проте й не думав, що стану свідком і однією з жертв подібного випадку сам.
Перевертень у погонах

Першого лютого, цього року, я зазирнув на традиційне зібрання неформальної молоді, що зараз, у зв’язку з температурним режимом відбувається при вході на метро «Держпром», починаючи з шостої години вечора. Все було чудово, веселі молоді люди, гітара, аж ось підійшов наряд ППС. Котрий повів розмову, причому звісно на ти, звісно підкреслено і вперто не на державній мові, не пред’являючи документів. Хоча своє прізвище боєць коли його спитали все ж назвав: «Дмитий Сергеевич Ворона». Далі з боку похмурого птаха, що був для присутніх однолітком, а за деяких і молодше, проте вперто казав «мааладые люди» виробляючи командирський тон, почав шукати звинувачення.

Їх діапазон коливався від звинувачень у тероризмі(!), до стверджень. Що на лавочках не можна сидіти(!), і взагалі метро об’єкт режимний. Хоча патруль ППС, що підходив до зібрання в позаминулу до того середу такої маячні не ніс, і вів себе коректно, просто з’ясувавши, хто тут і навіщо знаходиться, але ж то були нормальні міліціянти, що знають закон і поважають людей, а у вівторок трапився чорний горезвісник, похмурий птах Ворона(Дмитрий Сергеевич), до речи з охороною метро нам теж вдавалося знайти спільну мову.
 Звинувачення супроводжувались погрозами і відвертим хамством. Так наприклад, коли я пред’явив журналістське посвідчення слухача курсів, щоб ствердити, що я не заїжджий терорист, це було сприйнято в багнети. Адже надруковане на «телячий мові», та, ще й з печаткою такої дратуючої організації, як Спілка Української Молоді, посвідчення взагалі за документ не сприймалося. Отож під тиском погроз, і з поваги до держави, яку даний Ворона Дмитрий Сергеевич (запам’ятайте прізвище цього ворога здорового глузду, що щиро ненавидить Україну прикриваючись тим не менш її прапором) ми вимушені були покинути метро, нам не дозволили навіть просто мовчки постояти, погрітись.

Далі ми пішли до мето Університет, поспілкуватися на дворі, і я пішов на автобус. Та в той же вечір дізнався, що коли хлопці й дівчата спустилися до коридору при вході метро, до них знову приклювалася Ворона (Дмитро Сергеевич), що напевно слідкував з напарником за нами , заради.. Заради того, щоб зідрати з двох з присутніх хабара, по двадцять гривень з кожного. Чому з них? – у одного Був мобільник , з фотоапаратом! – котрий йому звісна річ був потрібен, для підготовки теракту, а інший мав при собі гітару…Пам’ятаєте американський бойовик з Антоніо Бандерасом, де були замасковані під гітару кулемети, ракетниці? – напевно допитлива Ворона, є його фанатом.
 Звісна річ корупція розповсюджена штука, але ж тут не бажання грошей, а якийсь нав’язливий стан: на те, щоб таки принизити молодих людей і взяти з них хоч якийсь хабар, патруль затратив не меш ніж годину часу і купу зусиль. Я гадаю у патрульного Ворони, хвороба, і це не пташиний грип, а щось у плані адекватності, принаймні психологічної. Я гадаю потрібно йому допомогти, звільнивши його з такої нервової роботи і відправивши на лікування, краще примусове. Сподіваюся це питання буде підняте перед Харківською міліцією, і ця ворона опиниться серед них білою.

ТЕГИ: міліція
comments powered by HyperComments